Fabrica Bosch din Cluj a luat un premiu internaţional pentru rapiditatea cu care a fost construită, în nici şase luni

Fabrica Bosch din Cluj a luat un premiu internaţional pentru rapiditatea cu care a fost construită, în nici şase luni

Fabriac Bosch din Cluj  FOTO: Bosch

Fabrica Bosch din Cluj, care va fi inaugurată pe 9 mai, a fost distinsă de compania-mamă cu premiul „Automotive Electronics Speed Award“ pentru viteza ridicării construcţiei în demararea acestei investiţii pornite de la zero, de tip greenfield.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica Bosch din Cluj a luat prima sa distincţie în „lumea Bosch”: premiul „Automotive Electronics Speed Award“ pentru că a fost construită şi pusă în funcţiune în timp record, adică în nici jumătate de an.

Echipa Bosch care a lucrat la construcţia fabricii e alcătuită din angajaţi din România (Bucureşti şi Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franţa (unitatea de producţie din Mondville) şi Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).

„Acest proiect ne dă un exemplu impresionant despre cât de repede şi cât de bine poate lucra o echipă internaţională. Combinaţia de cunoştinţe ale angajaţilor din diferitele locaţii şi ţări în care Bosch este prezent, alături de munca în echipă, coordonarea şi comunicarea extrem de eficiente, au dus la obţinerea acestui record premiat de Bosch. Alegerea zilei de 9 mai pentru deschiderea noii noastre unităţi de producţie nu a fost întâmplătoare – 9 mai este Ziua Europei, iar la construirea acestei noi locaţii Bosch a lucrat o echipă internaţională“, susţin reprezentanţii companiei.

Investiţia la Cluj: 77 milioane de euro

Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de m2. Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. Spaţiul va fi extins, iar Bosch intenţionează să mai facă angajări.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Despre Bosch

Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto.

Din 1999, Bosch este prezent în capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL. Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. Începând cu anul 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. În 2013, o nouă unitate de producţie şi dezvoltare destinată industriei auto şi-a început activitatea la Cluj.

La începutul anului 2014, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 2.000 de persoane. Extinderea activităţilor locale de producţie şi dezvoltare va contribui la creşterea acestui număr până la finalul anului 2014.

Mai puteţi citi:

Noul director Bosch în România şi Bulgaria: „România devine un loc din ce în ce mai important pentru grupul Bosch

Bosch organizează special un târg de joburi la Cluj ca să-şi angajeze circa 100 de oameni

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: