Exproprieri pentru Autostrada Transilvania – 0,46 de bani pe metrul pătrat. Ce spune prefectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se continuă lucrările la tronsonul
Se continuă lucrările la tronsonul

Clujenii din Gilău, localitate pe unde va trece un tronson al Autostrăzii Transilvania, au primit între 0,13 bani şi 0,46 de bani pe metrul pătrat de teren expropriat. Sesizat de mai mulţi cetăţeni nemulţumiţi, Gheorghe Vuşcan, le transmite: „am primit asigurări că Legea se respectă”.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut în cursul zilei de astăzi, 6 august 2014, o întâlnire de lucru cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, pe tema lucrărilor de la autostrada Transilvania pe tronsonul Gilău – Nădăşel. „Deoarece zilele trecute au fost o serie de sesizări ale cetăţenilor din zona Gilău care sunt nemulţumiţi de preţul primit pentru terenul pe care urmează să fie construită autostrada, prefectul Vuşcan a vrut să verifice dacă exproprierile au respectat toate procedurile legale, inclusiv cele legate de preţul mediu din grilele notariale pentru teren arabil şi fâneţe. Astfel, prefectul a primit asigurări că Legea exproprierilor în interes public a fost respectată şi toate terenurile care sunt pe coridorul lucării au fost evaluate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat transmis presei. 

0,13 bani metrul pătrat de teren

În luna aprilie, s-au demarat lucrările la tronsonul Gilău-Nădăşel al Autostrăzii. Guvernul a aprobat pe 25 aprilie exproprierea terenurilor necesare continuării lucrărilor la secţiunea 3 A a Autostrăzii Transilvania. În acest scop a fost alocată suma de 658.000 de lei, pentru  exproprierea a circa 870.000 de metri pătraţi, de pe teritoriul localităţilor Gilău şi Gârbău, judeţul Cluj. Proprietarii din zonă sunt nemulţumiţi pentru că au primit sume între 0,13 bani şi 0,46 de bani pentru un metru pătrat de teren.  

Citeşte şi

A început campania electorală: se reiau lucrările la Autostrada Transilvania

Sectorul Gilău-Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania are certificat de urbanism

Comarnic-Braşov este cea mai scumpă autostradă din România şi printre cele mai scumpe din Europa

FOTO VIDEO Şova, la inaugurarea celei mai scumpe centuri ocolitoare din ţară: „Am deschis centura, urmează ancheta“

O tânără de 23 de ani, reprezentanta statului în Adunarea Acţionarilor a CNADNR

Cine e folclorista care conduce Anticorupţia lui Liviu Dragnea

Centura Vâlcele-Apahida va scoate 14.000 de maşini din oraş

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite