EXCLUSIV Clujeanul care „dresează" manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un crescător de cai din Aghireşu a investit peste 50.000 de euro într-o herghelie, pentru a demara o afacere nouă pentru România. Acesta susţine de şase luni trainguri de comunicare şi leadership asistate de cai, pentru angajaţii şi liderii marilor companii. Costul unui training de trei zile se ridică la 3.000 de euro.

Gabriel Dan este medic de profesie, însă s-a specializat ca trainer, muncind pentru diferite companii de profil. A vrut să-şi deschidă propria afacere în domeniu, însă, şi-a dorit să aducă ceva nou pe piaţa trainingurilor de comunicare şi leadership din România.

A investit peste 50.000 de euro într-o herghelie de cai aflată în Aghireşu. El şi colaboratoarea lui, Simona Serdiuc, sunt singurii din România care susţin trainguri de comunicare asistate de cai pentru angajaţii şi liderii marilor companii.

Trainerii identifică problemele companiilor

„Este un concept nou pentru România, însă foarte popular în America şi Germania. Calul este cel mai empatic animal şi, spre deosebire de oameni, îşi cunoaşte foarte bine poziţionarea în grup, nu luptă mereu pentru o poziţie alpha, de lider”, a explicat Gabriel Dan. Potrivit acestuia, relaţionările interumane sunt influenţate în proporţie de 93% de comunicarea non-verbală.

De asemenea, calul este foarte receptiv la limbajul corpului umane, el simţind când omul este nesigur. Acest exerciţiu îl va ajuta pe manager să-şi conştientizeze propriul limbaj al corpului şi să-l corecteze. Trainingurile de desfăşoară pe parcursul a trei zile, într-o zonă departe de factorii perturbatori, aleasă în general de compania care solicită serviciile.

Trainingul nu are loc însă, până când Gabriel Dan nu poartă o discuţie cu managementul companiei, pentru a stabili problemele acesteia. „Noi identificăm astfel un diagnostic. Ni se spune în general fie că <ne-au scăzut vânzările>, fie <vrem să promovăm oameni, dar nu avem un sistem de selecţie> etc. Gabriel Dan oferă asemenea servicii din luna octombrie a anului trecut.

Managerii învaţă să-şi controleze emoţiile

Prima zi de training este de cunoaştere. Îi stimulăm să puncteze, în cadrul unui brainstorming, atât aspectele pozitive, cât şi cele negative legate de activitate lor în cadrul companiei”, a declarat trainerul. Apoi, urmează exerciţiile propriu-zise, în care participanţii trebuie să soluţioneze anumite teme date de trainer, cum ar fi prinderea calului în căpăstru, aflat în spaţiu deschis.

Acţiunea este filmată şi ulterior analizată de tot grupul: “Primul feedback este al celui care a efectuat exerciţiu. El spune de obicei, ce a intenţionat să facă, nu ce a şi reuşit. Apoi, restul grupului îi spune ce a făcut de fapt, iar noi desluşim limbajul animalului, ce a vrut să zică. Practic, calul se comportă în oglindă şi astfel, ajungi să te cunoşti mai bine, să-şi controlezi reacţiile emoţionale şi să conştientizezi nonverbalul”.

3000 de euro, pentru trei zile

Ultima zi a trainingului este cea mai importantă. “Cursanţii” trebuie să joace anumite roluri, strategic alese de trainer, care nu fac altceva decât să-i pună, involuntar, în situaţiile problematice ale companiei.

Şi aceste filmări sunt analizate, iar trainerii le oferă pe loc, pe baza acestora, “tratamentul”. Gabriel Dan oferă asemenea servicii din luna octombrie a anului trecut. El a făcut până acum traininguri pentru şase companii. Costul unui training de trei zile se ridică la 3000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite