Evaluare Naţională la Cluj. Peste 6.000 de elevi de clasa a VI-a dau testarea

Evaluare Naţională la Cluj. Peste 6.000 de elevi de clasa a VI-a dau testarea

Încep examenele de Evaluare Naţională. FOTO: Alina Mitran

Un număr de 6.059 de elevi din clasa a VI-a din judeţul Cluj vor susţine probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a VI-a, în perioada 25-26 mai 2022.

Ştiri pe aceeaşi temă

4.402 elevi din mediul urban şi 1.657 elevi din mediul rural vor susţine evaluările specifice, la finalul clasei a VI-a, desfăşurate potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei nr.5.327/29.09.2021
 
Din totalul celor 6.059 elevi de clasa a VI-a, 3.131 elevi învaţă în unităţile din municipiul Cluj-Napoca.
 
Miercuri, 25 mai 2022, elevii clasei a VI-a vor susţine proba scrisă la Limbă şi comunicare, iar joi, 26 mai 2022, se va desfăşura proba scrisă la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. 
 

Săli dotate cu camere de supraveghere

 
Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Matematică şi Ştiinţe ale naturii, atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.
 
Probele scrise încep la ora 9.00. Pentru elevii claselor a VI-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 
 
Toate sălile de clasă în care se vor susţine probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale, la finalul clasei a VI-a, în anul şcolar 2021-2022, au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
 
Rezultatele obţinute de către elevi la probele scrise, de la finalul clasei a VI-a, fac obiectul unei diagnoze de sistem. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev şi părinte, nu se consemnează în catalogul clasei şi nu se afişează.  
 
Vă mai recomandăm: 
 
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările