Eşti timid? Psihologii clujeni te tratează gratuit pe net!

Eşti timid? Psihologii clujeni te tratează gratuit pe net!

Daniel David a vorbit azi despre proiectul prin care timizii îşi pot depăşi fobia online şi gratuit

Psihologii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Cluj-Napoca (UBB) au lansat azi, 24 aprilie, un proiect de terapie online pe internet adresată celor timizi. 400 de persoane s-au înscris deja.  

Cercetătorii de la Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei au venit, iarăşi, cu un proiect nou pe piaţă. Se numeşte „iSofie" şi a fost lansat azi în Complexul Avalon din Cluj-Napoca. Este desfăşurat în parteneriat cu Departamentul de Ştiinţe Comportamentale (Linkoping University) şi dacă îşi va dovedi eficacitatea se va transforma într-un serviciu în cadrul Clinicii Universitare de Psihologie din Cluj-Napoca.

S-au înscris deja 400 de persoane, iar cei care doresc să participle la acest program se pot înscrie pe lista de aşteptare la adresa https://www.iterapi.se/sites/isofie.

Acces greu la tratamente

Şeful Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Facultăţii de Psihologie a UBB, Daniel David, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că unele persoane care suferă de astfel de tulburări "suferă nu pentru că nu există tratamente, ci pentru că nu au acces la un tratament".
"Am considerat că este nedrept ca oamenii care suferă de anxietate socială sau timiditate să nu aibă acces la anumite tratamente care există şi care ar putea să îi ajute. În momentul de faţă, unii oameni care suferă de astfel de tulburări suferă nu pentru că nu avem tratamente, ci pentru că nu au acces la tratament. Acest acces poate fi facilitat de terapia online şi în acest sens am dezvoltat proiectul de reducere a timidităţii, în colaborare cu o universitate din Suedia. Noi ne aşteptam la 50-100 de persoane să fie în final, dar s-au înscris peste 400 doar luni, în prima zi, pe site-ul special. Îi încurajăm pe cei care mai doresc să se înscrie să o facă pe o listă de aşteptare şi urmează să fie contactaţi şi să vedem dacă se încadrează în criteriile stabilite pentru a fi incluşi în studiu", a spus David.citeste totul despre: