Emil Boc şi-a depus candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca. Ar fi al cincilea mandat

Emil Boc şi-a depus candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca. Ar fi al cincilea mandat

Emil Boc se va lupta pentru un nou mandat la Cluj-Napoca

Emil Boc şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Din 2004 şi până în prezent, Boc s-a aflat la cârma oraşului cu o pauză de doar doi ani, timp în care a condus România de la Palatul Victoria.

Fostul premier candidează la primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Naţional Liberal. El a mai câştigat o dată alegerile candidând pentru PNL, în 2016, dar şi din postura de candidat al PD, devenit ulterior PDL, de trei ori.

„Mi-am depus candidatura, pentru ca împreună cu clujenii şi alături de Partidul Naţional Liberal să continuăm modernizarea oraşului şi parcursul european al Clujului. Priorităţile sunt investiţiile şi locurile de muncă mai bine plătite la Cluj, creşterea calităţii vieţii în oraşul nostru. Este vorba despre Clujul metropolitan, ne dorim să avem un oraş ca afară. Asta înseamnă locuri de muncă bine plătite, să avem o calitate a vieţii în educaţie, în sănătate, în infrastructură şi clujenii să rămână acasă”, a afirmat Boc.
 
 

Fără rivali la ultimele 4 alegeri locale

 

Fostul premier este considerat şi de această dată favorit la câştigarea fotoliului primăriei. Asta şi pentru că a câştigat alegerile locale ori de câte ori a participat, iar de regulă a făcut-o cu un scor consistent.

Prima dată, Emil Boc a fost ales în fruntea Clujului la sfârşitul anului 2004, când prietenul şi fostul său coleg de partid de la PD, Traian Băsescu, a devenit preşedinte. Ulterior, Boc a câştigat alegerile din 2008, însă şi-a întrerupt mandatul pentru funcţia de premier. 

S-a întors la Cluj, după ce a guvernul Boc a căzut, în 2012, şi l-a înlocuit în funcţia de primar pe fostul său coleg, Sorin Apostu, care fusese între timp închis acte de corupţie. A câştigat fără probleme alegerile din 2012, apoi şi pe cele din 2016, iar acum este gata pentru un nou mandat, al cincilea, dacă va fi ales pe 27 septembrie.

 

Citeşte şi

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: