Surse: Emil Boc  îşi pregăteşte terenul pentru a forţa PDL –ul să-l excludă. Scopul: intrarea în Partidul Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din PDL au declarat pentru “Adevărul” că Emil Boc se pregăteşte şi el să treacă în PMP, aceasta după ce îi va forţa pe liderii democrat-liberali să-l dea afară din partid. Fostul premier nu poate părăsi PDL-ul din cauză că şi-ar pierde mandatul de primar al Clujului. În aceste condiţii, strategia lui este să se înscrie, într-o primă fază, în fundaţia Mişcarea Populară pentru a forţa excluderea din PDL.

Surse din PDL au declarat pentru “Adevărul” că Emil Boc se pregăteşte şi el să treacă în PMP şi că o mişcare decisivă în acest sens va fi făcută săptămâna care urmează. Mutarea lui Emil Boc în PMP nu este simplă, întrucăt fiind primar al municipiului el şi-ar pierde, conform legii, mandatul dacă va pleca din PDL. Strategia fostului premier este ca într-o primă fază să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară şi să facă declaraţii împotriva PDL pentru a forţa conducerea democrat-liberală să-l excludă din partid. În această situaţie, trecerea la PMP se poate face fără pierderea mandatului. De asemenea, Boc are nevoie de consilierii locali ai PDL pentru a-şi asigura majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca. Lipsa lui de la colegiul director PDL de la Braşov, care a avut loc în acest weekend, este un argument în plus al faptului că fostul premier doreşte să forţeze excluderea din partid.  

Un semnal de apropiere

Vicepreşedintele PMP Cluj, Adrian Papahagi, a susţinut că lipsa primarului Clujului de la Colegiul director al PDL de la Braşov este: “un semnal de apropiere, de simpatie faţă de Mişcarea Populară, în mod evident, Boc nu s-a îndepărtat niciodată de Traian Băsecu aşa cum au făcut alţii. În mod evident Mişcarea Populară îi priveşte pe Boc şi pe Traian Băsescu, ca modele ale politicii de dreapta şi indiferent de forma apropierii dintre noi suntem convinşi că mergem în aceeaşi direcţie a dreptei reformiste şi a dreptei curajoase”. Legat de alte plecări din PDL în PMP, Papagahi a spus că în afară de Adrian Gurzău, care şi-a manifestat intenţia de a trece la Mişcarea Populară, nici un lider important din Cluj nu a dat semnalte în acest sens. Întrebat despre o posibilă alianţă PMP şi PDL, Papahagi a precizat: “Nu cred că va fi alianţă. Am văzut ieri declaraţiile celor de la PDL care ne privesc ca adversari. Noi nu ne-am costituit ca să-i menajăm pe cei care nu fac cu adevărat opoziţie la USL. Sunt oameni care au venit spre noi, deşi nu avem funcţii sau altceva de oferit. Au venit pentru că s-au săturat de bălteală şi vor acţiune”. 

Buda: “cred că semnalul lui Boc a fost înţeles de cei ce trebuiau să-l înţeleagă” 

Preşedintel PDL Cluj, Daniel Buda, a susţinut: “Deocamdată nu am nicio informaţie în privinţa unei posible plecări spre alte formaţiuni politice a domnului Boc. Nu aş putea să vă spun de ce nu a venit în acest weekend la Braşov, nici el şi nici Hava (Mircea Hava – primarul de la Alba Iulia), nici Ştefan ( Gheorghe Ştefan primarul municipiului Piatra Neamţ). Nu ştiu care este sau care va fi pe viitor poziţia domnului Boc faţă de scena politică, dar sunt îngrijorat de ce se întâmplă PDL şi de ce se întâmplă în dreapta politică, pe care o văd cum se fărâmiţează în fiecare zi. Din păcate văd tot mai mult că aşa cum merg lucrurile şansele de coagulare a dreptei sunt destul de mici. Păcat că şi în PDL sunt oameni care de la înălţimea celor 8 procente se cred atotştiutori, iar acest lucru cu siguranţă nu face bine partidului. Nu pot să spun că e un val de nemulţumire în PDL, dar sunt destul de mulţi clujeni care au resimţit atacuri în urma politicii pe care a dus-o domnul Boc. Chiar dacă nu se pronunţă numele domnului Boc, lucrurile se resimt. Eu îmi doresc mai departe să se întâmple chiar şi o minune pe zona de dreapta şi să se ajungă la coalizare, dacă nu riscăm să avem un PDL mic şi alte partide mici care nu pot lupta împotriva colosului USL”. Întrebat dacă este îngrijorat de semnalul transmis de Boc prin absenţa de la Braşov, Buda a arătat: “Pe mine personal nu mă îngrijorează niciun fel de semnale pe care-l transmite domnul Boc, eu mă uit cu interes să vă ce fel de semnal dă. Cred că au înţeles semnalul lui toţi cei ce trebuiau să-l înţeleagă”. Boc nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere. 

Citeşte şi 

Singurul deputat PDL din Cluj a trecut la Mişcarea Populară: „Mă alătur lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea“

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

Deputatul de Vrancea Florin Secară o urmează pe Elena Udrea în Partidul Mişcarea Populară. "Nu rămân prieten cu conducerea PDL Vrancea"

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite