Emil Boc critică donaţiile de sute de milioane de euro pentru Notre-Dame: „Cum să nu-ţi pese că avem un miliard de oameni care se culcă flămânzi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului consideră că omenirea are în acest momente alte priorităţi şi că inegalităţile sociale sunt probleme care ar trebui să aibă prioritate în rezolvarea lor.

„Am fost revoltat pe gestul de la Notre Dame. Avem un miliard de persoane obeze în lume şi un miliard de oameni care merg la culcare flămânzi. E în regulă, Notre-Dame este pentru patrimoniul umanităţii un lucru extraordinar, dar nu poţi să spui că aduni 700 de milioane de euro în trei ore. E bine să aduni o parte din bani, dar să nu îţi pese că ai un miliard de oameni pe planeta asta care se culcă flămânzi în fiecare noapte?”, a spus Boc la postul de radio Napoca FM.

Fostul premier crede că actualul sistem, la nivel mondial, are nevoie de unele schimbări şi că principala prioritate ar trebui să o reprezinte împărţirea prosperităţii globale cât mai echitabil, astfel încât să beneficieze cât mai mulţi oameni.

„Avem nevoie de nişte reechilibrări la nivel mondial, adică producerea de prosperitate trebuie să fie reechilibrată şi cu o anumită componentă de solidaritate, bazată pe muncă. Adică oamenii care muncesc să poată să aibă o viaţă decentă din munca şi din salariul lor”, a mai afirmat Emil Boc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite