Emil Boc, amendat cu 20.000 de lei de Prefectura Cluj. Primarul a refuzat să primească procesul verbal

Emil Boc, amendat cu 20.000 de lei de Prefectura Cluj. Primarul a refuzat să primească procesul verbal

Emil Boc FOTO: Adevărul

Comisia judeţeană de fond funciar a Prefecturii Cluj a dispus amendarea primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu suma de 20.000 de lei, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar, pentru "tergiversarea" punerii în posesie a câtorva sute de foşti proprietari ai unei livezi.

Prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan a declarat, vineri, că a avut mai multe întâlniri cu Emil Boc pe tema punerii în posesie a foştilor proprietari ai livezii Palocsay, dar că acesta tergiversează aplicarea legii.

"Comisia judeţeană de fond funciar a Prefecturii Cluj, al cărei preşedinte sunt, a dispus aplicarea unei amenzi în valoare de 20.000 de lei primarului Emil Boc , în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar pentru tergiversarea punerii în posesie a peste 400 de foşti proprietari care au revendicat terenul livezii Palocsay.

Agenţia Domeniului Statului (ADS) a predat terenul din 2003 comisiei locale de fond funciar de la Primăria Cluj-Napoca şi au fost puşi în posesie vreo 80 de foşti proprietari, dar acţiunea nu s-a finalizat pentru toate cele peste 500 de persoane implicate. Au fost date avertismente celor din Primărie, am discutat cu dl. Boc de mai multe ori, care a promis că lucrurile vor intra în normalitate, dar nu s-a întâmplat nimic. Aplicarea legii nu este facultativă”, a spus Vuşcan, citat de Mediafax.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că nu a primit niciun document legat de amenda aplicată de Comisia judeţeană de fond funciar.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu, a declarat că, în cursul zilei de vineri, mai mulţi reprezentanţi ai Comisiei judeţene de fond funciar s-au prezentat la Primăria Cluj-Napoca pentru a-i înmâna primarului Emil Boc procesul verbal de amendă, dar acesta ar fi refuzat să îi primească.

"Membrii comisiei au relatat că au fost ţinuţi să aştepte două ore la cabinetul primarului, după care au fost trimişi la secretarul municipiului, Aurora Ţărmure. Aceasta a intrat la primar şi a ieşit spunând că procesul-verbal nu este semnat. Putea primarul să treacă observaţii dacă vroia pe acest proces-verbal. În urma acestei situaţii, va fi întocmit, luni, un proces-verbal de amendă în lipsă, care va fi apoi trimis primarului", a afirmat Danciu.

Terenul de peste 1.000 de hectare al livezii Palocsay, din Cluj-Napoca, aparţinând Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj, a fost revendicat în instanţă după 1990 de foştii proprietari, dar numai o parte au fost puşi în posesie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: