VIDEO Elevul clujean cu sindrom Down care şi-a luat Bacalaureatul a fost premiat de Primărie: “Totul se face cu muncă, cu multă muncă!”

VIDEO Elevul clujean cu sindrom Down care şi-a luat Bacalaureatul a fost premiat de Primărie: “Totul se face cu muncă, cu multă muncă!”

Mihai Mocen a venit la Primărie însoţit de mama lui. FOTO: Remus Florescu

Mihai Mocean, elevul cu sindrom Down care a impresionat toată ţara luându-şi Bacalaureatul, a fost premiat de Primăria Cluj-Napoca cu 1.000 de lei şi a primit o diplomă de excelenţă. Întrebat cum a reuşit, MIhai a spus: "

Mihai Mocean, elevul cu sindrom Down care a impresionat toată ţara luându-şi Bacalaureatul, a fost premiat de Primăria Cluj-Napoca cu 1.000 de lei şi a primit o diplomă de excelenţă. 
Mihai Mocean, elevul din Cluj-Napoca devenit cunoscut în toată ţara pentru că în ciuda afecţiunii de care suferă a reuşit să-şi promoveze Bacalaureatul, a fost aplaudat de către toţi jurnaliştii prezenţi în sala de sticlă a Primăriei cu ocazia înmânării premiului de 1.000 de lei şi a Diplomei de excelenţă. “Vă mulţumesc că m-aţi apreciat, că m-aţi iubit, îi mulţumesc lui Dumenezeu. Am luat Bacul pentru că am învăţat foarte mult, nu a fost uşor, nimic nu e uşor, totul se face cu muncă, cu multă muncă. Sunt fericit. Vreau să dau la teologie, îmi place să mă rog, să citesc din Biblie. Vreau să mă fac preot”, a spus băiatul. Mama lui, cea care l-a ajutat începând din clasa I şi până într-a XII-a, a spus că încă n-a avut curajul să-l înscreie pe băiat la Teologie, facultatea pe care vrea s-o urmeze: “Nu ne-am înscris încă, nu am curajul să mă duc, sunt obosită”. 
“Munca de acasă l-a făcut să reuşească”
 
Întrebată cum a reuşit MIhai să ia Bacu, mama acestuia a răspuns: “Din clasa I-a după-masă de după-masă, zi de zi, am făcut rezumate, amcolaborat cu elevii care au vrut să ne ajute, am luat caiete , am xerocopiat foile,  m-am dus eu la meditaţii la profesori, le-am spus acolo unde nu am înţeles. N-am avut pretenţia ca un profesor să explice ca Mihai să înţelegaă. Munca de acasă l-a făcut să reuşească. Eu, în adâncul sufletului, am ştiut că-şi va lua bacul”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: