Elev umilit de învăţătoare: „Mă, tu eşti nebun la cap!”, „Mă, tu eşti tâmpit de tot!” Directorul şcolii: e un cadru didactic extraordinar, dar a avut probleme acasă

Elev umilit de învăţătoare: „Mă, tu eşti nebun la cap!”, „Mă, tu eşti tâmpit de tot!” Directorul şcolii: e un cadru didactic extraordinar, dar a avut probleme acasă

Liceul de Muzică Sigismund Toduţă

„Mă tu eşti nebun la cap”, „Du-te naibii în pregătitoare”, „Mă tu eşti tâmpit de tot”, „Jumătate de creier ce eşti” sunt câteva dintre jignirile pe care le aduce unui elev o învăţătoare de la liceul Sigismul Toduţă din Cluj. Părinţii au reclamat-o la Inspectorat, aducând ca probă o înregistrăre audio. Directorul şcolii spune că este vorba despre o învăţătoare tânără, „un cadru didactic deosebit”.

Ştiri pe aceeaşi temă

O învăţătoare de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţă” din Cluj este acuzată de părinţi, care au obţinut şi o serie de înregistrări audio, că practică umilirea elevilor, scrie ştiridecluj.ro

Ştiri de Cluj a obţinut o astfel de înregistrare audio, în care învăţătoarea Monica C. îşi varsă nervii pe un băieţel de 7 ani, din clasa întâi. La final îi instigă şi pe ceilalţi elevi să îl umilească în faţa clasei, pentru a-l „trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei şi face calculele matematice cerute.
 
„Mă tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu eşti normal la cap? Mă tu eşti normal la cap, tu eşti întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu eşti în stare să urmăreşti o dată cu noi? Mă tu eşti normal, mă băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îţi poţi reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toţi sunt acolo (n.red. fac bine), dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilităţi pe prima coloană. Mă băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ţi scaunul să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş!”, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.
 
„Învăţătoare este un cadru didactic deosebit, cu rezultate bune”
 
Director Sigismund Toduţa, Sândean-Ovadiuc Vasile, a declarat pentru „Adevărul” că este vorba despre o învăţătoare tânără, de 27 de ani, care a recunoscut că a greşit. „Este o învăţătoare tânără, un cadru didactic deosebit care are rezultate bune. Ea a recunoscut că nu  a procedat corect din cauza unor probleme în familie. Vreau să vă spun că la  conducerea şcolii nu există nicio reclamaţie. În luna februarie, doamna învăţătoarea s-a autosesizat. Noi am făcut o şedinţă cu părinţii şi am încercat să aplanăm conflictul. S-a stabilit că nu se face reclamaţie, iar doamna învăţătoare va fi monitorizată. De atunci nu au mai fost probleme”, a susţinut directorul. El a arătat că nu a ascultat înregistrarea. Ieri, o Comisie de la Inspectoratul Şcolar a analizat cazul, iar astăzi se va înfiinţa o Comisie a şcolii. „Comis inspectoratului va trimite concluziile, dar nu poate pedepsi  cadrele didactice. Vom înfiinţa o comisie de cercetare din şcoală, neutră,  – neutră, care va analiza situaţia. Ancheta se va face în primele zile după ce începe şcoala pentru că acum e şcoala altfel, profesorii sunt la olimpiade, e greu de făcut o comisie. Apoi, vine vacanţă. Ancheta se va face în mod profund în primele două zile după ce începe şcoala”, a mai spus directorul pentru „Adevărul”. 
 
Ce spun părinţii
 
Copilul care apare pe înregistrare a fost mutat la altă şcoală. Părinţii sunt împărţiţi în două tabere, unii o susţin pe învăţătoare, iar alţii o critică. „Sunt trei luni de înregistrări. Câte momente frumoase au fost în aceste trei luni. Copilul doameni (care a făcut reclamaţie-nr) are o problemă. Până nu a venit doamna Gherman nimeni nu a avut nicio problemă cu doamna învăţătoare. Au fost nişte ieşiri şi ce dacă ... Dumneavoastră nu înjuraţi în trafic niciodată”, spune o mamă.
 
„Lucrurile sunt prezentate deformat din perspectiva unei doamne care caută cearta, zarva, dezechilibrul. Majoritatea părinţilor o susţin pe doamna învăţătoare, care e un extraordinar pedagog. Toţi copiii o iubesc, o îndrăgesc, o caută. Nu suportă vacanţele pentru că nu sunt cu domana învăţătoare”, spune un alt părinte. 
 
Sorin Gherman, cel care a făcut plângerea la Inspectoratul Şcolar, susţine: „Înregistrarea s-a făcut pe parcursul mai multor zile. Am pus un aparat de înregistrat în ghiozdanul fetei, nu am făcut nimic ilegal. Fondul problemei însă, nu cred că scuză mijloacele de comportament ale învăţătoarei. Indiferent ce probleme ai acasă, nu-ţi verşi nervii pe un copil”. 
 
 

Citeşte şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: