O şcoală  din Cluj a câştigat un premiu internaţional pentru cel mai bun program de educaţie financiară. La competiţie au participat peste o sută de ţări de pe cinci continente

O şcoală  din Cluj a câştigat un premiu internaţional pentru cel mai bun program de educaţie financiară. La competiţie au participat peste o sută de ţări de pe cinci continente

La summitul de la Instambul au participat şi trei elevi ai Transylvania College. FOTO: transylvaniacollege

Transylvania College a câştigat premiul pentru cel mai bun proiect de educaţie financiară pentru copii şi tineri la Summitul Internaţional pentru Educaţie Financiară din Istanbul. În competiţie au fost ȋnscrise sute de proiecte aparţinând unora dintre cele mai prestigioase instituţii de pe cele 5 continente reprezentate la summit.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Peste 400 de participanţi din 102 de ţări s-au reunit ȋn săptămâna 6-10 mai la Istanbul pentru cea de-a doua ediţie a summitului internaţional pe teme de educaţie financiară şi antreprenorială pentru copii şi tineri. Organizat la initiativa grupării olandeze “Child and Youth Finance International”, ȋn colaborare cu Banca Centrală a Turciei şi Bursa Istanbul, summitul a reunit reprezentanţi ai celor mai importante sectoare de activitate ȋn domeniul financiar-bancar, politic şi educaţional, precum si oficialităţi şi reprezentanţi ai unor guverne, fundaţii, universităţi, organizaţii non-guvernamentale şi non-profit. Summitul s-a bucurat de prezenţa unor personalităţi marcante din aceste domenii, precum:  Reeta Roy, preşedinte şi CEO Master Card Foundation, Canada;  Marc Bichler, Secretar Executiv, United Nations Capital Development Fund; Ahmad Alhendawi, Secretar General pentru Tineret, UN;  Eric Leenders, Director Executiv, British Bankers’ Association; Maida Pasic, Specialist ȋn Probleme de Educaţie, UNICEF, SUA; Dr. Micael Olsson, Director World Vision International.  În deschiderea summitului,  Ali Babacan, prim-viceprim-ministru al Turciei şi-a exprimat entuziasmul cu privire la potenţialul pe care această conferinţă ȋl are ȋn a crea o mişcare globală menită să faciliteze accesul tinerilor la educatie financiară, oriunde s-ar afla ȋn lume. Evenimentul a fost un pas uriaş făcut in această direcţie, reuşind să faciliteze interacţiunea dintre factorii decizionali şi copiii reprezentând cele peste 100 de ţări participante.

 

Cel mai bun program de educaţie financiară

Romania a fost reprezentată la summit de Transylvania College, The Cambrige International School din Cluj. Delegaţia a fost formată din 3 elevi, ȋnsotiţi de Cornelia Vlad, profesorul care in 2011 a lansat la Transylvania College programul de educaţie financiară şi antreprenorială “My Money Week” şi de Anca Rusu, directorul de inscrieri şi comunicare al şcolii. Transylvania College a fost invitată să participe la competiţia internaţională lansată de “Child and Youth Finance International” pentru cel mai bun proiect de educaţie financiară pentru copii şi tineri. “Am primit cu surprindere şi entuziasm invitaţia de a participa la acest prestigios eveniment şi ne bucurăm că programul implementat de şcoala noastră pentru prima dată ȋn România a atras atenţia celor mai ȋnalte foruri şi a experţilor din domeniul financiar-bancar şi educaţional.  În competiţie au fost ȋnscrise sute de proiecte aparţinând unora dintre cele mai prestigioase instituţii de pe cele 5 continente reprezentate la summit”, a declarat Cornelia Vlad, coordonatoarea proiectului caştigător.

România a fost pusă pe hartă

Ne bucurăm că astfel am pus şi tara noastră pe harta acestei mişcari impresionante care ȋşi propune să responsabilizeze factorii de decizie pentru a ajuta tinerii să ia cele mai bune decizii pentru propria bunăstare şi pentru bunăstarea comunităţii”, a declarat Cornelia Vlad, coordonatoarea proiectului caştigător. “Această reuşită nu ar fi fost posibilă fără implicarea plină de entuziasm a fondatorilor şcolii Transylvania College, familia Baciu, a directorului şcolii, domnul Julian Hingley, a tuturor colegilor, a celor peste 500 de copii din comunitatea şcolii şi a părinţilor acestora, a domnului Eusebiu Burcaş, precum şi a tuturor partenerilor, reprezentanţi ai unor companii reputabile, care au avut ȋncredere ȋn proiectul nostru şi l-au susţinut pe parcursul celor trei ediţii”, a completat Cornelia Vlad. 

Ce spun elevii de la Transylavnia College

Reprezentanţii delegaţiei au avut şansa să participe la workshop-uri interactive, să se adreseze direct oficialităţilor prezente la conferinţă, discutând pe tema nevoilor tinerilor ȋn ceea ce priveşte educaţia financiară şi antreprenorială şi dificultăţile ȋnâmpinate până acum ȋn acest domeniu, ȋn contextual actual. “Sunt extrem de recunoscătoare ca am avut ocazia, ȋn cadrul acestui eveniment să stau la aceeaşi masă de dialog cu diplomaţi din Olanda, SUA, UK, Portugalia, Belgia, Italia, Elvetia, Germania, Kuweit, Chile, Puerto Rico şi multe alte ţări. Am remarcat cu bucurie că opiniile noastre, ale tinerilor au fost ascultate cu atenţie şi au devenit chiar platforma de acţiune pentru mişcarea globală. Organizatorii ne-au informat că peste 2.000.000 de tweet-uri au fost trimise pe parcursul conferinţei şi peste 800.000 de postări au fost făcute ȋn social media”, a declarat Oana Păcurar, elevă ȋn clasa a XI-a la Transylvania College. “Am fost plăcut surprinşi să constatăm că iniţiativele implementate de şcoala noastră au stârnit interesul publicului, mulţi dintre cei prezenţi solicintându-ne detalii cu privire la proiectul nostru, pentru a-l prelua şi adapta realităţii din ţările lor”, a completat Oana.

Ediţia viitoare, în Chile

În ceremonia de ȋncheiere a fost anunţată şi următoarea ţară gazdă a celei de-a treia ediţii a summitului internaţional, care va avea loc ȋn Santiago de Chile, America de Sud. Până atunci organizatorii, “Child and Youth Finance International” ȋşi propun să ajute peste 20.000.000 de copii şi tineri din ȋntreaga lume să se iniţieze şi să se perfecţioneze ȋn domeniul educaţiei financiare şi antreprenoriale.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: