Drumul Crucii va fi reconstituit miercuri, în centrul Clujului

Drumul Crucii va fi reconstituit miercuri, în centrul Clujului

Reconstituirea drumului crucii din Cluj-Napoca din aprilie 2012 FOTO: arhiva Adevărul

Pelerinajul Căii Crucii a devenit de vreo nouă ani un obicei nelipsit din Săptămâna Mare la Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de Asociaţia Uniunea Creştină din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. Acţiunea se va desfăşura miercuri, 16 aprilie, de la ora 16.30, din Piaţa Unirii până la biserica „Schimbarea la faţă“ de pe Bulevardul Eroilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunţă că organizează, ca şi anii trecuţi, miercuri, 16 aprilie, de la ora 16.30, procesiunea „Calea crucii“ pe traseul Piaţa Unirii - catedrala „Schimbarea la faţă“ (Bulevardul Eroilor nr. 10). La eveniment va participa episcopului eparhial Florentin Crihălmeanu.
Acesta va fi, joi, de la ora 11.30, protagonistul Ceremoniei Spălării Picioarelor. Episcopul va spăla picioarele la 12 preoţi şi studenţi seminarişti, precum Domnul Isus Hristos la Cina cea de Taină a spălat picioarele ucenicilor săi.

Mai puteţi citi:

VIDEO „Drumul“ crucii a fost reconstituit în centrul oraşului Cluj-Napoca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: