Drama unei studente din Cluj care a mers la muncă în SUA. A ajuns să datoreze sute de mii de dolari unui spital. Colegii au demarat o campanie caritabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenta Andreea Beatrice Roman a suferit un accident în cadrul programului Work and Travel, în anul 2014, când un motociclist a dat peste ea. În urma acestei tragedii, ea a rămas cu un traumatism cranio-cerebral, având 6 intervenţii medicale în SUA. Tânăra datorează câteva sute de mii de euro spitalului american unde a fost tratată şi trece printr-o perioadă de recuperare costisitoare.

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai va organiza, în data de 19 aprilie 2016, de la ora 19:30, în Teatrul de Vară din Campusul Haşdeu, un concert caritabil cu scopul de a strânge fonduri pentru studenta Andreea Beatrice Roman, de la Facultatea de Geografia Tursimului, care a suferit un accident în SUA în vara anului 2014.

Andreea Beatrice Roman a suferit acest accident în cadrul programului Work and Travel, în anul 2014, când un motociclist a dat peste ea. În urma acestei tragedii, ea a rămas cu un traumatism cranio-cerebral, având 6 intervenţii medicale în SUA. După aceste intervenţii a fost adusă în România şi supusă unui tratament de recuperare medicală. În momentul de faţă, Andreea are sechele psihomotorii severe ce necesită un tratament adecvat, fiind internată la Polaris Medical. Doctorii primului spital la care a fost internată, BB Hospital din Lewes, statul Delaware, au greşit diagnosticul, spunând că îşi va reveni în câteva zile, iar după patru ore a trebuit să fie mutată de urgenţă la spitalul Chirstiana Hospital, din Wilmington, unde a intrat direct pe masa de operaţii. Doctorul celui de-al doilea spital a declarat faptul că această tragedie se putea evita dacă nu era ţinută degeaba câteva ore pe patul de spital.

Andreea Beatrice Roman a suferit un accident grav in SUA FOTO Arhiva personala

Cunoştinţele din SUA ale româncei au fost alături de ea. FOTO: Arhivă personală

Datoare câteva sute de mii de dolari spitalului din SUA

Din momentul accidentului, americanii au format o întreagă comunitate ca să o ajute pe Andreea. Managerii localului unde aceasta lucra au angajat chiar şi un avocat pentru a da în judecată BB Hospital. Ce este de menţionat este faptul că studenta este datoare celei de-a doua unităţi medicale, în urma spitalizării, cu câteva sute de mii de dolari. Procesul se estimează că va dura aproximativ doi ani de zile, iar dacă va instanţa va acorda despăgubirea, banii vor fi direcţionaţi către unitatea medicală din America în care Andreea a fost spitalizată începând de anul trecut şi până la venirea în România, întrucât costurile de spitalizare în SUA sunt extrem de mari şi imposibil de acoperit de asigurarea pe care a avut-o Andreea. Asigurarea acesteia a reuşit să acopere doar întoarcerea tinerei în ţară. Fondurile care au ajutat-o pe Andreea să se recupereze provin din campanii organizate de prietenii acesteia din SUA, dar acestea se vor termina în curând.

Orfană de mamă

O altă problemă  grav o constituie situaţia ei actuală, pe lângă cea medicală, aceasta fiind una extrem de dificilă. Studenta este orfană de mamă, tatăl său are handicap de gradul I, iar singura persoană capabilă să aibă grijă de ea este mătuşa sa, care a încercat sa realizeze procesul de schimbare a tutorelui legal, însă fără succes. Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai susţine cauza tinerei studente care a suferit acest grav accident şi face apel către alţi oameni şi organizaţii să se alăture cauzei şi să nu uite că  în primul rând trebuie să fim oameni.

ERATĂ

Reprezentanţii OSUBB au trimis următoarea erată:

"O greşeală de comunicare a dus la transmiterea greşită a contului IBAN către dumneavoastră. Aveţi aici conturile corecte.

EUR : RO95BTRL01304201G63326XX    

RON: RO23BTRL01301201G63326XX

USD:  RO41BTRLUSDCRT00G6332601 

SWIFT:  BTRL022

Citeşte şi

Strigătul de ajutor al unei tinere mutilate într-un accident rutier: „Ştim cu toţii că independenţa înseamnă fericire”

Drama unei tinere de 21 de ani, refăcută spectaculos după un teribil accident: „Şi acum mă gândesc să mă sinucid. A fost un coşmar“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite