Dragoste în vremea internetului: un pakistanez a renunţat la viaţa luxoasă de acasă pentru o clujeancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul unui fost membru al guvernului pakistanez a venit în România, lăsând o viaţă comodă unde avea tot ce-şi putera dori, pentru Andreea, o clujeancă pe care a cunoscut-o pe net.

Pakistanezul Ali Shah (36 de ani) a venit în România de dragul clujence Andreea (34 de ani). Ali este fiul lui Asghar Shah, un fost director în secretariatul primului-ministru în anii '90. Tânărul s-a îndrăgostit de Andrea într-un mod absolut inedit. Erau amândoi pasionaţi de jocul „Trivia" şi vorbeau pe internet despre această pasiune comună. „Trivia" este un joc online de cultură generală  care are un canal special dedicat pe reţeaua de socializare „Mirc". Deşi nu se văzuseră şi nu ştiau mai nimic unul despre celălalt, cei doi au început astfel o frumoasă poveste de dragoste. Tânărul Ali Shah a văzut în  Andrea, care a devenit ulterior soţia lui şi mama copilului său, cel mai minunat dar pe care i l-a făcut Dumnezeu.

„Aveam tot ce-mi puteam dori"

„Aveam acasă tot ce îmi puteam dori: bani, o carieră frumoasă, pentru că lucram ca ofiţer de protocol la hotel Marriott, unul din cele mai mari hoteluri de cinci stele din Islamabad. Îmi plăcea ce făceam, iar tatăl meu ne oferea cele mai bune condiţii de trai pe care ni le puteam imagina. Dar întâlnirea cu Andrea mi-a schimbat viziunea asupra a ceea ce contează în viaţă. Am înţeles că fără dragoste nimic nu sunt", a mărturisit Ali Shah.  Copilul lor, Ayan-Iosif (1 an), a fost botezat in biserica romano-catolica şi preotul care l-a botezat a spus că e prima dată în viaţa lui când vede că un musulman acceptă ca fiul lui să fie botezat. În ce priveşte religia, cei doi nu au disensiuni de nici un fel, deoarece ei cred ca toate religiile au in comun toleranţa, respectul reciproc şi dragostea. „Mergem la biserică împreună, dar soţul meu îşi face uneori şi rugăciunile sale, într-un mod discret", spune Andrea.

CITEŞTE ŞI

Povestea incredibilă a unei prostituate obligată de „peştele” ei să-şi escrocheze iubitul englez

„Ai să găteşti !"

Ali şi Andrea sunt fericiţi când se plimbă prin parc cu Ayan. „Ne plac duminicile pe care le petrecem împreună. Gătim mâncare românească şi mâncare pakistaneză, uneori", spune Andrea. Legat de acest aspect, Ali spune râzând că îşi aminteşte momentul când l-au întrebat  cei de la consulat cine va găti în familia lor. „Am spus că eu nu gătesc, iar Andrea era şocată să audă asta pentru că nu ştia acest lucru despre mine. Şi mi-a spus de faţă cu consulul: ba ai să găteşti! şi am început să ne certăm în ambasadă pe această temă. Consulul a râs şi ne-a spus că există KFC, deci nu e o problemă gătitul", a spus Ali.

Clujul a devenit acasă

Ali, care trăieşte la Cluj din 2008, s-a acomodat foarte bine la viaţa în România. El este cartograf la o companie multinaţională, unde a găsit câţiva prieteni minunaţi. Andreea este consilier juridic. Ali lucrează voluntar ca mediator intercultural pentru comunitatea pakistaneză din Cluj-Napoca, pentru a-i ajuta şi ghida pe pakistanezi în vederea unei cât mai bune integrări în societatea românească. A primit oferte de muncă  de la multe hoteluri de cinci stele din Constanţa şi din Sinaia, dar a preferat să rămână la Cluj-Napoca pentru a fi aproape de familia lui. Cei doi îndrăgostiţi şi-a cumpărat o casă în oraş.

Viaţa în Pakistan

Despre viaţa în Pakistan, Ali spune că e diferită de cea din România în multe privinţe. „Democraţia este cel mai bun sistem politic al unei ţări, dar în Pakistan nu avem cea mai bună formă de democraţie, dar sunt convins că lucrurile se vor îndrepta în timp. La alegeri merg numai 40% din alegători, aşa că ceilalţi 60% sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu o ţară, tocmai prin absenţa lor la vot şi indiferenţa lor", spune Ali. Ali îşi aminteşte că tatăl său, în calitate de director în secretariatul Guvernului, era mereu căutat pentru a rezolva diverse probleme sociale, dar nimic în Pakistan nu s-a comparat ca amploare cu problemele cauzate inundaţiile din 2010. „În Pakistan, inundaţiile au lăsat fără case 20 de milioane de oameni. Cine credeţi că i-a ajutat, cine credeţi că i-a găzduit? Oamenii din împrejurimi. Pe aceasta cale vreau sa multumesc ONU şi întregii comunitati internationale care au ajutat Pakistanul în momentele grele", spune Ali.

Lui Ali îi e dor de casă uneori, dar nu regretă nici o clipă decizia pe care a luat-o în 2007, de a veni în România.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite