Două persoane au dispărut în lacul Beliş - Fântanele

Două persoane care au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş - Fântanele, din judeţul Cluj, după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă o persoană care a reuşit să ajungă înot la mal sunt căutate de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primelor informaţii, trei persoane au plecat, în cursul serii, cu o hidrobicicletă pe lacul Beliş - Fântânele şi este posibil ca aceasta să se fi scufundat. Oamenii rămaşi la mal au observat, după un timp, că cei trei nu se mai întorc şi au sunat la Serviciul de Urgenţă 112. Una dintre cele trei persoane a auns înotând la mal, iar la ora actuală primeşte îngrijiri medicale.

Lac adânc de 100 de metri

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj intervin, în prezent, la faţa locului cu o autospecială şi mai multe echipaje.
"În zonă acţionează echipaje de prim ajutor, care cercetează suprafaţa apei şi pe mal pentru a vedea dacă nu sunt persoane care au reuşit să ajungă la ţărm. Echipajele de scafandri nu pot interveni pentru că este noapte şi zona în care cei doi au dispărut este foarte adâncă, mult peste 40 de metri", a declarat Biriş.  Potrivit sursei citate, scafandrii au nevoie de un echipament special pentru a trece de adâncimea de 40 de metri, în condiiţiile în care în zona în care au dispărut cei doi adâncimea este estimată la o sută de metri.
Conform sursei citate, căutările vor continua toată noaptea de sâmbătă spre duminică.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările