Doi poliţişti clujeni au primit câte un an de închisoare cu suspendare după ce au bătut un dejean pe care l-au confundat cu un proxenet

Doi poliţişti clujeni au primit câte un an de închisoare cu suspendare după
ce au bătut un dejean pe care l-au confundat cu un proxenet

Sediul Curţii de Apel Cluj unde s-a dat luni, 28 ianuarie, sentinţa în cazul celor doi poliţişti FOTO:curteadeapelcluj.ro

Poliţiştii Otniel Podea şi Daniel Mora, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, care au fost trimişi în judecată după ce ar fi bătut, pe 13 aprilie 2010, un dejean confundându-l cu un proxenet, au primit luni, 28 ianuarie, sentinţa: câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani, pentru purtare abuzivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au dat luni, 28 ianuarie, sentinţa în dosarul „Pisica“ - în care doi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au fost acuzaţi de purtare abuzivă după ce l-au bătut pe dejeanul Radu Alexa Vaida, pe care l-ar fi confundat cu un infractor.

Otniel Podea şi Daniel Mora au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de 3 ani, pentru purtare abuzivă. Instanţa a mai hotărât ca poliţiştii să plătească diverse sume de bani mai multor părţi civile (spitale) şi daune morale de 6.000 de euro în favoarea bărbatului pe care l-au bătut.

„Am fost bătut în faţa casei mele din Dej, fără niciun motiv. M-au confundat cu un proxenet, nu au spus asta atunci, am aflat ulterior. A fost îngrozitor, s-a şi întâmplat în data de 13, dar chiar aşa o zi cu ghinion să am, nu am crezut. În urma bătăilor, am avut o fractură de claviculă şi alte leziuni interne, o lovitură la picior şi escoriaţii la cap“, spunea Vaida, citat de citynews.ro.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările