Doi fraţi au fost prinşi, la Cluj, cu diplome de farmacişti false, cumpărate cu 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane din  Teleorman au fost prinse, la Cluj, în timp ce încarecau să obţină permis de liberă practică ca şi farmacişti cu diplome de licenţă false. Diplomele aveau însemnele Facultăţii de Farmacie din Cluj-Napoca, şi fuseseră cumpărate cu 10.000 de euro.

Cei doi, frate şi soră,originari din localitatea Plopii Slăviteşti, judeţul Teleorman, au fost depistaţi de poliţiştii clujeni după ce unul dintre eu a depus o diplomă falsă la Colegiul Farmaciştilor Cluj, în vederea obţinerii permisului de liberă practică ca şi farmacist.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Cluj, în luna iunie 2009, Ştefan S., în vârstă de 32 de ani, s-a adresat Colegiului Farmaciştilor din Cluj-Napoca, pentru eliberarea permisului de liberă practică ca farmacist anexând la cerere copia diplomei de absolvent al Universităţii de Farmacie din Cluj-Napoca, care era falsă. Cercetările poliţiştilor au dovedit faptul că bărbatul nu figura ca absolvent, diploma nu aparţinea Unievrsităţii de Medicină şi Farmacie, iar semnăturile reprezentanţilor legali erau false, la fel şi ştampila şi însemnele facultăţii.

Cercetările poliţiştilor au condus la faptul că Mihaela S, în vârstă de 38 de ani, sora bărbatului, este angajată ca farmacist la o companie farmaceutică cu sediul în Bucureşti, pe baza unei diplome de absolvent ale aceleiaşi facultăţi, care este falsă. Anchetatorii au stabilit că cei doi au cumpărat diplomele cu 10.000 de euro de la o femeie din comuna Vidra, de lângă Bucureşti. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj instrumentează dosarul celor doi, cercetaţi pentru uz de fals.

Diplomele nu au fost eliberate de UMF

Diplomele false cu însemnele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu'' descoperite de instituţie şi sesizate Poliţiei şi Procuraturii nu au fost eliberate de către Facultatea de Farmacie a UMF şi nu au nicio legătură, ca provenienţă, cu aceasta, a declarat, miercuri, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'', prof. univ. dr. Constantin Ciuce.

Universitarul clujean a precizat că o reţea de falsificatori de diplome de licenţă, care opera în sudul ţării, a fost descoperită de poliţişti, în urma sesizării sale şi a conducerii Facultăţii de Farmacie.

Potrivit rectorului UMF, Facultatea de Farmacie a constatat că un astfel de document, cu semnături şi ştampilă false, i-a fost prezentat drept autentic de către un pretins titular, ce dorea să i se elibereze un permis de liberă practică.

''Decanatul Facultăţii de Farmacie mi-a sesizat imediat acest fals şi am cerut, fără nicio întârziere, intervenţia Poliţiei şi a Procuraturii, punând la dispoziţie respectiva diplomă şi dovedind că aşa-zisul titular, Ştefan S, nu este absolvent al facultăţii clujene. Cercetările efectuate de poliţişti au dus la descoperirea reţelei infracţionale, primele investigaţii relevând că şi sora lui Ştefan S deţinea un document similar, cu aceleaşi semnături şi ştampile false'', a arătat prof. univ. dr. Constantin Ciuce

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite