Directorul Romsilva Cluj a fost arestat preventiv. El cerea între 4.000 şi 10.000 de euro de la angajaţi pentru a nu-i da afară

Directorul Romsilva Cluj a fost arestat preventiv. El cerea între 4.000 şi 10.000 de euro de la angajaţi pentru a nu-i da afară

Traian Mariş este director la Romsilva Cluj din vara anului trecut. FOTO: ziuadecluj.ro

Tribunalul a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Traian Mariş, directorul Romsilva Cluj. El este acuzat că a pretins de la trei pădurari sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 euro pentru a nu-i concedia. Directorul a fost denunţat de doi dintre angajaţii cărora le-a cerut mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Tribunalul a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru Traian Mariş”, a susţinut, pentru Adevăru, Petru Urs, purtătorul de cuvânt al Tribunalului. Directorul Romsilva Cluj, Traian Mariş, a fost chemat la audieri marţi seara şi a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore. Joi, el a fost dus cu propunere de arest preventiv la Tribunalul Cluj. 
 
Cerea mită de la pădurari
 
“În perioada septembrie 2012-aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a pretins de la trei angajaţi ai instituţiei pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 euro ca să nu-i de afară. La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajaţi, denunţători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari şi pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită”, se arată într-un comunicat DNA. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările