Directorul BT: Globalizarea financiară are potenţialul de a contribui la creşterea consumului

Directorul BT: Globalizarea financiară are potenţialul de a contribui la creşterea consumului

Conferinţa a fost organizată de UBB

Ömer Tetik a participat astăzi la conferinţa internaţională „Globalization and the New Economies”, fiind moderatorul panelului „Banks and Globalization”.  „Globalizarea financiară are potenţialul de a contribui la creşterea consumului, la alocarea de capital pentru pieţe mai îndepărtate şi la diversificarea riscurilor”, a susţinut acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

A fost prima sa participare, în calitate de director general al Băncii Transilvania, la un eveniment de asemenea anvergură, organizat în Cluj-Napoca. Peter Franklin, reprezentantul BERD în cadrul Consiliul de Administraţie al BT, a susţinut de asemenea o prezentare în cadrul respectivului panel. Conferinţa, desfăşurată în 8 şi 9 octombrie, a fost organizată de Universitatea Babeş-Bolyai şi de Banca Transilvania, printre vorbitori fiind diplomaţi britanici de top, reprezentanţi ai unor bănci internaţionale, respectiv ai unor instituţii şi companii din România, precum: BNR, HP România, Universitatea Babeş-Bolyai şi BT. 
Ömer Tetik: „Globalizarea financiară are potenţialul de a contribui la creşterea consumului, la alocarea de capital pentru pieţe mai îndepărtate şi la diversificarea riscurilor. Cu toate acestea, fără abordare corectă, analiză regională şi doar prin utilizarea produselor şi serviciilor standard şi supra-reglementate, băncile şi alte instituţii financiare nu pot livra valoarea aşteptată de public. Instituţiile financiare internaţionale au datoria să ofere cadre nu doar la nivel mondial, dar şi regional şi naţional, prin care accesibilitatea şi eficienţa serviciilor bancare să fie cu un pas înainte”.
 
Subiectele abordate de conferinţă sunt următoarele: provocările lumii contemporane, standarde noi, impact, influenţe şi pieţe internaţionale. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările