Direcţia Agricolă Cluj a renunţat la terenul de 1,2 hectare din incinta Aeroportului

Direcţia Agricolă Cluj a renunţat la terenul de 1,2 hectare din incinta Aeroportului

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. FOTO: airport.ro

Litigiul privind terenul de 12.018 metri pătraţi din incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj a fost încheiat. Direcţia Agricolă Cluj, care a demarat un proces de revendicare a suprafeţei de teren, a decis să renunţe la acţiune.

În urma discuţiei pe care prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut-o, ieri, cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) – aceştia au decis să renunţa la procesul pentru revendicarea terenului de 1,2 hectare din incinta Aeroportului, teren pe care este amenajată o platformă tehnică de beton.
„Din documentele prezentate rezultă că terenul în discuţie se regăseşte atât în inventarul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cât şi în inventarul domeniului public al judeţului Cluj. Demersurile prin adrese repetate iniţiate de DAJ Cluj încă din anul 2010 de predare înspre Consiliul Judeţean Cluj (CJ Cluj), prin care oferă spre transfer consiliului judeţean terenul în cauză au rămas fără răspuns, motiv pentru care DAJ Cluj a promovat o acţiune în instanţă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. 
Singura procedură legală de clarificare a situaţiei juridice era promovarea unei hotărâri de guvern de transfer din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a judeţului, promovată de CJ Cluj sau MADR, lucru care nu s-a întâmplat. „În urma întâlnirii s-a convenit ca DAJ Cluj să ceară suspendarea acţiunii în instanţă şi demararea procedurilor de elaborare a actului normativ menţionat”, se concluzionează în comunicat. 
 

Preşedintele CJ Cluj: „s-a demonstrat că am avut dreptate”

 
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, cel care a criticat, în mod public, acţiunea în instanţă a Direcţiei Agricole a trimis şi el un comunicat în care susţine: „Consiliul Judeţean  Cluj va continua dezvoltarea Aeroportului. S-a demonstrat ca am avut dreptate. Terenul în discuţie, din incinta Aeroportului, este foarte important pentru dezvoltarea acestuia. De aceea am şi luat poziţie în mod public. Demersul făcut de Direcţia Agricolă a fost unul greşit. Nu poţi şterge un teren din inventar printr-un proces în care ceri de fapt proprietatea acelui teren!”.  
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: