Destinaţie de weekend: teatru în „cel mai cool loc de sub pământ din lume“, Salina Turda

Destinaţie de weekend: teatru în „cel mai cool loc de
sub pământ din lume“, Salina Turda

Salina Turda, „minunea SF“ a Clujului FOTO: Adevărul

Amatorii de teatru au în acest weekend o ofertă inedită: o piesă de teatru sub pământ, în Salina Turda din judeţul Cluj, locul pe care vedetele de la Hollywood  şi publicaţiile americane nu mai contenesc să îl laude.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piesa care va fi pusă în scenă este „Iona“ de Marin Sorescu şi e o producţie a Teatrului independent Sala Mică, regizată de Mihaela Panainte şi interpretată de Florin Vidamski. Spectacolul respectă, cu excepţia câtorva propoziţii, textul lui Sorescu. Începe de la ora 18.00, în Salina Turda.

Organizatorii pun autocare la dispoziţia spectatorilor. Se pleacă de la ora 17.30, de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca (intrarea actorilor, în spatele teatrului). Un drum dus-întors costă 14 lei.
Bilete se pot rezerva la numărul 0364.260.940, între orele 9.00 şi 17.00 sau biletmaster.ro. Un bilet costă 40 lei, iar unul redus, pentru studenţi şi elevi, 20 de lei.

„Iona“ s-a jucat, pentru prima dată, în octombrie 2013, în Salina Turda desemnată de jurnaliştii de la Business Insider drept „cel mai cool loc de sub pământ din lume“, într-un top de 10 destinaţii.

Aceiaşi ziarişti plasau, în 2013, salina într-un alt clasament numit „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există”. Despre aspectul său interesant a amintit şi Jared Leto, solistul trupei „Thirty Seconds to Mars“, într-o postare pe Twitter. Recent, cei de la revista Smithsonian spuneau că Salina Turda este „un motiv în plus pentru a vizita România“.

Salina Turda este un muzeu de istorie a mineritului în sare unde s-au organizat concerte, spectacole, s-au filmat videoclipuri (DJ Sava şi Raluka „I like (The Trumpet)" ), au avut loc proiecţii de film.

Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, iar în 2012 a fost declarată proiectul turistic al anului.

Milioane de turişti, străini şi români, i-au trecut pragul.

Mai puteţi citi:

Business Insider: Salina Turda, locul I într-un top al celor mai „cool“ locuri de sub pământ din lume

Reclamă de milioane. Un star de la Hollywood, pe Twitter: „Acest parc de distracţii din România era pe vremuri o mină de sare“

FOTO Frumuseţile neştiute ale Clujului. Bonus: o călătorie spre centrul pământului

VIDEO Salina Turda, unul dintre brandurile Clujului, va fi nelipsită de la standurile turistice ale României în străinătate

FOTO VIDEO „Minunea SF“ a Clujului, Salina Turda, inclusă de americani în topul locurilor incredibile din lume care merită vizitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările