Destinaţie de toamnă. National Geographic recomandă un popas în Transilvania

Destinaţie de toamnă. National Geographic recomandă un popas în Transilvania

Viscri, de sus   FOTO: zborpestetransilvania.ro

Pitoreasca regiune a Transilvaniei se numără printre cele 14 destinaţii de vacanţă pentru această toamnă recomandate de National Geographic. Unul dintre „cronicarii“ de călătorii ai celebrei reviste, Andrew Evans, le recomandă turiştilor să-şi petreacă Haloweenul în „România centrală“, cum numeşte el regiunea transilvană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transilvania, „ţara de dincolo de păduri“, un tărâm legendar care atrage şi-n ziua de azi prinţi prin frumuseţile şi poveştile locului. Străinii o apreciază mai mult decât noi, îi admiră aşezările pitoreşti, încă străine de atingerea tehnologiei, şi se minunează de sălbăticiunile care se ascund în creierii munţilor, acolo unde ştiu ei că şade Dracula, creatura însetată de sânge exploatată la maxim de scriitori şi regizori. 

În mintea unora, Transilvania încă este „casa“ lui Dracula, a vampirului care are un castel undeva, într-un vârf de munte, într-un peisaj sinistru, unde se ajunge cum altfel decât greu.

Astăzi, cinematografia prezintă vampirul drept un fel de cavaler „blestemat“ cu darul nemuririi care luptă pentru bine şi ajunge să fie un model „cool“ pentru generaţia Facebook.

Şi tot astăzi, în această toamnă, Transilvania este una dintre cele 14 destinaţii de vacanţă recomandate de unul dintre călătorii profesionişti ai revistei National Geographic:

„Ce loc mai bun pentru a te bucura de Halloween decât Transilvania? (...) Lăsând la o parte tradiţia lui Dracula, România centrală se transformă într-o pictură caldă şi rustică, în toamnă, cu căpiţe de fân înalte, hambare pline şi orăşele balcanice care respiră un aer profund gotic. De jur împrejur, se află o ţară frumoasă şi misterioasă cu localnici jovial, care nu vă vor suge sângele, dar vor încerca să vă îmbete cu ţuică“, scrie acesta într-un articol intitulat „14 destinaţii favorite“, apărut săptămâna trecută, tradus de cluj.travel.

Printre recomandările expertului NG sunt şi Tasmania, Valea Rhône-ului sau oraşele Kyoto şi Buenos Aires.

Mai puteţi citi:

EXCLUSIV Vampirii din Transilvania, ucişi de propriul mit

FOTO O englezoaică promovează Transilvania: de la Dracula la handmade

FOTO Transilvania de peste Atlantic. Povestea celei de-a 14 colonii americane

Usturoi ardelenesc pe covorul roşu. Şi nu oriunde, ci la Festivalul de Film de la Cannes

FOTO VIDEO Tom Sawyer, varianta de Cluj. „Transylvanian Garlic“, filmul prieteniei dintre un copil ţigan şi unul român


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: