„Despre optică în era nanotehnologiilor” cu un reputat profesor universitar român de la California Institute of Technology – Caltech

„Despre optică în era nanotehnologiilor” cu un reputat profesor universitar român de la California Institute of Technology – Caltech

Andrei Faraon. FOTO: kni.caltech.edu

Fizicianul Andrei Faraon vine în România pentru a susţine o conferinţă cu tema „Despre optică în era nano-tehnologiilor”.

Profesor de fizică aplicată la California Institute of Technology – Caltech, Pasadena, Andrei Faraon va susţine, joi, 11 iulie, de la ora 18.00, o conferinţă în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.
 
Faraon şi-a început studiile universitare la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti în perioada 1999-2001 şi le-a finalizat la Caltech în 2004, iar în prezent este unul dintre cei mai apreciaţi profesori de fizică aplicată de peste Ocean. 
 
În anul 2009 a obţinut doctoratul în fizică aplicată la Universitatea Stanford din California, unde a investigat dispozitive optice bazate pe fizica cuantică şi nanotehnologii. După finalizarea studiilor doctorale a lucrat în cercetare la compania Hewlett Packard, iar din 2012 profesează la Caltech unde conduce un laborator de cercetare, specializat pe optica cuantică şi nanotehnologii.
 
Andrei Faraon a primit, în anul 2018, medalia Adolph Lomb a Societăţii Americane de Optică, pentru contribuţiile importante în optică de la începutul carierei. Faraon a publicat peste 70 de articole ştiinţifice cu peste 7.500 de citări în Google Scholar.
 
Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, iar rezervarea acestora se va face în ordinea înscrierilor. Persoanele interesate sunt rugate să îşi rezerve locul completând următorul formular.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: