VIDEO Arpad Paszkany, audiat la DIICOT pentru delapidarea a 9 milioane de euro  de la UEFA: „Nu ştiu de ce m-au chemat“

VIDEO Arpad Paszkany, audiat la DIICOT pentru delapidarea a 9 milioane de euro  de la UEFA: „Nu ştiu de ce m-au chemat“

Patronul CFR, Arpad Paszkany. FOTO: Florentina Tătar

Evaziune fiscală şi depalidarea sumei de circa 9 milioane de euro, primită de club drept bonus de la UEFA, acestea sunt principalele acuzaţii ale DIICOT împotriva conducerii SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA. Procurorii au percheziţionat 20 de locaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Patronul clubului, Arpad Paszkany, a ajuns joi, 19 mai, la sediul DIICOT pentru declaraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.51 Paszkany: "Nu am nicio calitate în dosar"

Arpad Paszkany a ieşit la 14.40 de la audieri. Era încordat şi a răspuns presei că nu are nicio calitate în dosar, iar procurorii nu i-au răspuns nimic. 
 
UPDATE 13.12 Patronul CFR a ajuns la DIICOT
Patronul CFR, Arpad Paszkany a ajuns în jurul orei 13.00 la sediul DIICOT Cluj pentru a da declaraţii în faţa procurorilor. "Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au spus ca la unu să fiu la DIICOT", a susţinut patronul. El a arătat că procurorii au ajuns la el acasă la ora 7.00, dimineaţa. 
 
Acuzaţiile se referă la sumele încasate de club drept bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA în sezonl 2012-2013. În comunicatul DIICOT se arată: 
 “La data de 19.05.2016 se efectueaza 20 de percheziţii la locaţii situate în mun. Bucureşti precum şi mun. Cluj-Napoca. Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani (suma totală de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA de către persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.”
 

Faptele comise prin firme din paradisuri fiscale

 
Procurorii susţin că „faptele au fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţă suspecte”.
 

Evaziune fiscală de 9 milioane de euro

 
„Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA Infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de 8.485.682 euro”, se arată în comunicat.
 
Citeşte şi
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările