Derby-ul Ardealului, câştigat de CSU Sibiu, pe terenul U-BT Cluj, în faţa a peste 4.000 de spectatori FOTO

Derby-ul Ardealului, câştigat de CSU Sibiu, pe terenul U-BT Cluj, în faţa a peste 4.000 de spectatori FOTO

4.100 de spectatori, de toate vârstele au fost prezente la meci. Atmosfera nu a fost însă la fel de entuziastă ca la alte confruntări dintre cele două echipe. FOTO Ovidiu Cornea

Derby-ul Ardealului, aşa cum este cunoscut confruntarea dintre U-BT Cluj şi CSU Sibiu a fost câştigat miercuri seară, la Cluj, de către oaspeţi, cu 81-74 (23-19, 17-17, 11-24, 23-21), în etapa a 30-a din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Ştiri pe aceeaşi temă

La meciul disputat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au asistat 4.100 de spectatori, tribuna în care a avut loc acum două săptămâni un incident rămânând închisă. Atmosfera, mai puţin antrenantă decât la derby-urile de acum câţiva ani, a fost dominată sonor de galeria CSU Sibiu, care a numărat aproximativ 50 de fani veniţi la Cluj pentru a-şi susţine favoriţii.

Clujul a început bine meciul însă Sibiul a reuşit un sfert 3 foarte eficient, câştigat la o diferenţă suficient de mare încât să le permită victoria finală, la un ecart de 7 puncte, 81-74.

U-BT Cluj pare să traverseze o perioadă mai puţin fastă, cu victorii la limită pe teren propriu şi o înfrângere usturătoare, 100-81, în etapa precedentă, pe terenul Stelei. De această dată a venit înfrângerea cu Sibiul, formaţia în faţa căreia clujenii antrenaţi de Marcel Ţenter păreau favoriţi:

"Am discutat deja şi cu staff-ul meu, şi cu conducerea, şi cu jucătorii,suntem toţi conştienţi de gravitatea momentului. Toată munca asta, de 24 de ore pe zi pentru fiecare, căci nu ne gândim la nimic altceva, sperăm ca în câteva zile să jucăm mai precis, mai bine", a declarat Ţenter. De celalată parte, antrenorul Sibiului, Dan Feleşeriu, crede că formaţia sa traversează o perioadă bună:

"Am jucat la Cluj care are o echipă senzaţională, cu obiective mult diferită de ale noastre. Perioada de pregătire a lor este diferită pentru că ei au pregătire pentru Cupă, probabil nu este nici oportun să se afle în vârf de formă acum, pe când noi suntem spre finalul campionatului, mai avem doar play-off-ul, evident suntem în creştere, sper că nu prea repede", a declarat tehnicianul.

De la cele două echipe s-au remarcat Dykes 28 de puncte, Guţoaia 11 (8 recuperări), Pasalic 9, de la gazde, Hardy 21 (10 rec.), Gilbert 14 (10 rec.), Calotă 11, Paul 10 (6 rec.), de la oaspeţi.

Citeşte şi:
 
 

 

citeste totul despre: