Delicioşii biscuiţi ai Reginei Elisabeta. Monarhul le dezvăluie secretul într-o scrisoare către preşedintele Eisenhower

Delicioşii biscuiţi ai Reginei Elisabeta. Monarhul le dezvăluie secretul într-o scrisoare către preşedintele Eisenhower

Regina Elisabeta a II se uită la un portret al ei realizat de artistul britanic Henry Ward la castelul Windsor Marea Britanie FOTO Guliver Gettyimages Carl Court

Actuala regină a Angliei, Elisabeta a II-a, a urcat pe tron în 1952, iar la cinci ani făcea prima sa vizită în SUA. Preşedintele de atunci al Americii, Dwight Eisenhower, i-a întors vizita în 1959. La câteva luni distanţă, regina îi vede fotografia în ziar şi îşi aduce aminte că nu i-a trimis reţeta de biscuiţi pe care Eisenhower o lăudase. Astfel pe 24 ianuarie 1960, Regina îi scrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu se ştie ce a discutat Regina Elisabeta a Angliei cu preşedintele american Eisenhower, în 1959, la Castelul Balmoral din Scoţia, însă istoria a consemnat slăbiciunea preşedintelui pentru biscuiţii reginei.

La câteva luni distanţă, aceasta - care este singurul monarh în viaţă ca durată a domniei - i-a trimis o scrisoare în care evocă vizita acestuia în Anglia şi îi dă indicaţii despre reţetă şi, la final, îi scrie reţeta.

Simpatica povestioară a scrisoarea a fost inclusă ulterior în cărţi - cum e cazul cărţii lui Shaun Usher, „Letters Of Note“, care cuprinde compilaţii de scrisori, vederi şi telegrame - şi în materiale care vorbeau despre rolul jucat de poştă în vremurile când aceasta era singura modalitate de a comunica între continente.

SCRISOAREA, credit foto: buzzfeed.com

REŢETA

Reţeta cuprinde: 4 ceşti de făină albă, 4 linguriţe de zahăr brun, 2 ceşti de lapte, 2 ouă, 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, 3 linguriţe de cremă de tartar, 2 linguriţe de unt topit. Biscuiţi făcuţi urmînd această reţetă ar putea îndulci 16 persoane, menţionează regina.

 

Mai puteţi citi:

Epistola pe care Fidel Castro i-a trimis-o la 12 ani preşedintelui SUA, Roosevelt: „Dă-mi o bancnotă verde de 10 dolari“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările