Decizie finală pentru spaniolul care a ucis în bătaie o fetiţă de 4 ani pentru că era pe jumătate româncă. „Merg la CEDO“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sara a fost ucisă de tatăl ei vitreg care nu a acceptat ideea că stă în casă cu o româncă FOTO: Pixabay
Sara a fost ucisă de tatăl ei vitreg care nu a acceptat ideea că stă în casă cu o româncă FOTO: Pixabay

Micuţa Sara, o fetiţă româncă de numai patru ani, a fost violată în repetate rânduri, iar într-un final ucisă în bătaie de tatăl ei vitreg, un spaniol care urăşte visceral românii. Bărbatul nu a făcut un secret din faptul că detestă românii, iar ura sa s-a revărsat asupra copilei fără apărare.

Curtea Constituţională a Spaniei l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Roberto, bărbatul acuzat că a ucis-o pe micuţa Sara. Decizia vine la aproape patru ani de la crimă, timp în care cazul a fost judecat de Curtea Valladolid, a cărui decizie a fost ratificată de Curtea Superioară de Justiţie din Castilla şi León, iar ulterior de Curtea Supremă.

Judecătorii Curţii Constinuţionale s-au dovedit mai îngăduitori cu mama fetiţei, Davinia. În cazul ei, pedeapsa iniţială a fost de 28 de ani, dar acum a fost redusă la 13 ani, notează publicaţia spaniolă 20 minutos.

Dacă în cazul lui Roberto magistraţii au considerat că acesta a torturat-o, violat-o şi ucis-o în bătaie pe Sara, mama copilei a fost considerată responsabilă pentru că nu a luat atitudine, ba mai mult, a încercat să-l acopere pe partenerul ei şi să dea vina pe tatăl biologic al copilei.

Ce s-a întâmplat

Soarta micuţei Sara a fost pecetluită atunci când mama ei l-a cunoscut pe Roberto, un bărbat cunoscut pentru ura sa faţă de români. Aflând că tatăl fetiţei era român, Roberto a decis să se răzbune şi i-a transformat viaţa într-un adevărat iad copilei. Îi spunea „româncă împuţită”, iar aşa cum avea să dovedească legistul, obişnuia să se distreze lovind-o, tăind-o sau arzându-i trupul firav. Şi ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, bărbatul a violat-o în câteva rânduri pe copilă.

Pe 11 iulie 2017, după o bătaie cruntă, mama a decis să-şi ducă fetiţa la un spital de pediatrie. Medicii au observat atunci rănile şi vânătăile de pe corpul micuţei şi au activat aşa-numitul protocol de maltratare, ceea ce însemna că Sara ar fi trebuit să fie preluată în scurt timp de serviciile sociale. Numai că procedurile birocratice şi timpul scurs, mai bine de două săptămâni, nu au fost de partea fetiţei.

După ce a fost externată din spital, Sara a încăput din nou pe mâinile bărbatului care o ura din tot sufletul. Acesta i-a aplicat o nouă corecţie fizică, iar la finele lunii iulie micuţa a fost dusă de urgenţă la spital. Ca o ironie a sorţii, pe 2 augist a venit decizia ca Sara să fie preluată de serviciile sociale şi dusă la un centru special, dar totul a fost tardiv. Copila se afla în acea zi în spital, în comă, intubată, după ce iubitul mamei sale o lovise cu cruzime în cap. A doua zi s-a stins.

A fost momentul în care statul spaniol s-a îndreptat împotriva lui Roberto şi a mamei fetiţei, care i-a permis iubitului ei să-i maltrateze copila. După mai bine de trei ani petrecuţi în instanţe, a venit şi decizia definitivă. Roberto a fost condamnat la închisoare pe viaţă, iar partenera lui va sta în spatele gratiilor timp de 13 ani. În plus, cei doi sunt obligaţi să-i plătească suma de 95.000 de euro tatălui biologic al fetiţei şi 70.000 de euro pentru sora victimei.

Condamnat pe viaţă la închisoare, spaniolul susţine că este nevinovat şi a anunţat că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului. „Îmi caut dreptatea la CEDO”, a transmis acesta prin avocaţii săi.

Vă mai recomandăm şi:

Decizia inexplicabilă luată de un tribunal spaniol după moartea cumplită a unei românce. „Dacă era ucis un spaniol, ar fi fost diferit”

Septuagenar din România, acuzat de trafic de droguri în Australia. Afacerea era de 50 de milioane de dolari

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite