Decizia radicală luată de un scriitor după ce a fost bătut în plină stradă, fără motiv, de un taximetrist. „Trăiesc în ţara cefelor-late, a ţiganilor şi infractorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitor şi organizator al Festivalului Internaţional de Carte Transilvania, Gabriel Bota a povestit cum a fost agresat fără niciun motiv de un taximtrist, la Cluj-Napoca.

Incidentul ar fi pornit de la faptul că scriitorul clujean l-a rugat pe un taximetrist, care îi blocase poarta parcând chiar în faţa casei sale, să îi facă loc pentru a ieşi cu maşina. În acel moment, taximetristul a început să-l înjure, iar imediat l-a lovit în faţa, după care a luat-o la fugă. 

„Trăiesc în ţara cefelor-late, a ţiganilor, hoţilor, infractorilor, încrezuţilor, laşilor, nepăsătorilor, jegurilor, miştocarilor, tupeiştilor şi mizerabililor. Da, oameni buni, asta e ţara în care trăiesc şi pe care sper să o părăsesc cât mai curând. De această dată foarte hotărât. Pentru că azi am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituţii, înjosit pur şi simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla aşa ceva în plină zi în mijlocul Clujului”, şi-a început Bota povestirea, pe Facebook.

Scriitorul a detaliat apoi, povestind pas cu pas tot ceea ce s-a întâmplat. 

„ În faţa porţii este parcat un taxi fără şofer (pe stradă nici o altă maşină parcată, deci loc berechet, peste drum parcare publică aproape goală). Bun. Claxonez, nimic. Aştept, aştept, fetiţa mea tot mai neliniştită că de ce nu putem pleca. Iar aşteptăm, iar nimic. Într-un târziu vine un ceafă-lată cu faţă de infractor (şi sigur cu un trecut sigur de infractor), cu lanţul cu Hesuse la gât şi cu şlapi dă marcă în picioare. Omul (până în acel moment încă om) fără nici o treabă (probabil venea de la păcănelele de peste drum). Îi spun, omule, da maşina la o parte că vreau să ies, oare n-ai observat că e curte şi poartă? Dar omu devine jeg instant, îşi dă arama pe faţă şi începe să mă înjure. Adică, stai, cum îmi permit eu să-i atrag atenţia că n-a parcat unde trebuie? El are voie oriunde. Că doar e jeg şi prost crescut.

Apoi dă să-şi încoarde muşchii şi vine către maşina mea. În acel moment, văzând că am de-a face cu infractori, ies din maşină cu gândul că lângă mine sunt fetiţa şi soţia mea care puteau fi puse în pericol. Nici nu mă dau bine jos că, lângă jegos, mai apare nu ştiu de unde alt jegos. Îmi dau seama că situaţia poate deveni periculoasă. Dar nici nu-mi termin evaluarea din minte că Jegosul nici nu mai stă pe gânduri şi mă loveşte fără drept de apel în faţă. Până să mă desmeticesc, jegoşii deja s-au urcat în maşini şi au fugit! Apuc doar să reţin numărul Jegosului care m-a agresat: CJ-02-NFN, un Ford Focus Argintiu Break de la taxi Nova”, a mai scris Bota.

Apoi, Gabriel Bota relatează un alt moment: discuţia sa cu reprezentanţii Poliţiei, după ce apelase 112. 

„Până acum: înjurat şi lovit. Urmează batjocorirea şi umilinţa. Soţia sună la 112. Răspunde o doamnă, soţia îi spune ce se întâmplă şi solicită un echipaj de poliţie. Răspunsul doamnei de la Serviciul de Urgenţă 112 este simplu: “n-am de ce să vă trimit poliţia, mergeţi acasă ori mergeţi dumneavoastră la poliţie şi depuneţi plângere”. Soţia perplexă, iau eu telefonul îi spune doamnei iar ce s-a întâmplat, că sunt victimă agresată şi cer un echipaj. Doamna iar, că nu e nevoie. Eu simt că o iau razna. Îi spun iar, doamnă faceţi-mi legătură cu poliţia, e vorba de agresare, e vorba de martori care au văzut totul, ce trebuia să se întâmple, să fiu omorât, sau mai rău să fie omorâtă soţia ori fetiţa? Şi doamna zice scurt, nu e caz de poliţie, dacă doriţi vă trimit un echipaj Smurd. Şi cu asta, basta!”, a adăugat scriitorul. Însă lucrurile nu s-au oprit aici. Ajuns la spital, el ar fi fost plimbat între Clinica Chirurgie 2 şi Unitatea de Primiri Urgenţe, unde ar fi fost nevoit să aştepte mai bine de trei ore. Experienţa trăită l-a determinat pe Bota să ia o decizie radicală. Acesta lasă de înţeles că va pleca definitiv din ţară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite