De ce sunt unii români obezi. Concluziile unui studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un site de nutriţie a făcut un studiu pe un eşantion de 5.000 de români şi bulgari legat de obiceiurile de mâncare. Analiza răspunsurilor primite arată un adevăr dureros: aproape două treimi dintre persoanele obeze nu iau micul dejun şi nu văd în alimentaţia neregulată o problemă.

Alimentaţia neregulată nu este privită ca fiind un lucru anormal pentru persoanele cu obezitate, este una dintre concluziile unui studiu realizat de un site ce oferă sfaturi de nutriţie. Studiul a fost făcut, în iulie, pe un eşantion de 5.000 de indivizi din România şi Bulgaria – cu vârsta medie de 41 de ani - de către Top Forma, o platformă online de nutriţie.

Un program de muncă foarte încărcat  şi lipsa timpul sunt – potrivit studiului – principalele motive pentru care oamenii sar peste anumite mese ale zilei.

„Dacă, din diverse motive, 35% dintre cei care se confruntă cu obezitatea iau masa de două ori pe zi, 1 din 10 nu ia mai mult de o masă pe zi. Cel mai frecvent, micul dejun iese din calcul, 56% dintre aceştia sărind peste micul dejun“, se arată în studiu, potrivit unui comunicat.

În ce priveşte dulciurile şi produsele de patiserie şi dulciurile, concluziile studiului arată următoarele: 47% dintre persoanele cu greutate excesivă recunosc că nu pot renunţa la dulciuri, 38% dintre aceştia mănâncă de la fast food/junk food, iar 15% dintre aceştia consumă mâncare gătită acasă în mult ulei.

O altă concluzie a studiului este că deşi ştiu că este foarte important ca mâncarea pe care o consumă să fie sănătoasă şi fără calorii, cei mai mulţi mănâncă în exces: „69% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă mai mult decât cantitatea optimă de mâncare pe care o recomandă specialistul la fiecare masă“.

Mai puteţi citi:

Sfaturile unui medic pediatru care îngrijeşte copii supraponderali sau obezi: „Nu avem voie şi nu este corect să punem copilul pe diete restrictive“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite