De ce s-a predat bărbatul care a rănit un pompier cu un dispozitiv exploziv. Suspectul a fost internat la Psihiatrie

De ce s-a predat bărbatul care a rănit un pompier cu un dispozitiv exploziv. Suspectul a fost internat la Psihiatrie

Suspectul a fost suprins de camerele de luat vederi. FOTO: IPJ Cluj

Un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca, a recunoscut în faţa poliţiştilor că el este cel care a pus un dispozitiv care a explodat şi a rănit un pompier. Tânărul a susţinut că a avut mustrări de conştiinţă având în vedere că a vizat un poliţist care ar fi dispus internarea lui la Psihiatrie. Bărbatul ar suferi de schizofrenie, conform unor surse judiciare.

Un bărbat de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a predat, luni după-amiaza, la IPJ Cluj şi a recunoscut că el e cel care a pus un dispozitiv de mici dimensiuni care a explodat şi a rănit un pompier.
Surse din interiorul anchetei au precizat pentru „Adevărul” că  bărbatul s-a predat deoarece avea mustrări de conştiinţă vis-a-vis de faptul că cel vizat nu a fost pompierul rănit, ci un poliţist care a dispus internarea lui la Psihiatrie, în urmă cu câteva zile. 
 

A învăţat să facă explozibili din cărţi


Suspectul a plasat o cutie lângă autoturismul parcat al pompierului, iar când acesta a ridicat-o de jos, dispozitivul a explodat rănindu-l. Pompierul se află acum în afara oricărui pericol. 
În zona unde era parcată maşina este o unitate de pompieri, iar la câţiva zeci de metri este o secţie de poliţie. 
Bărbatul a vrut să-şi ceară scuze pompierului. Aceleaşi surse susţin că bărbatul suferă de schizofrenie şi se afla în evidenţele instituţiilor medicale. 
Bărbatul a declarat că a învăţat „din cărţi” să facă dispozitivul explozibil. 
 

Internat la Psihiatrie

 
Tribunalul a admis, aseară, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi a  dispus „internarea provizorie, nevoluntară, a suspectului B R A, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 rap. la art.188 C.p., într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. În temeiul art.275 al.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia.”
 

Ce s-a întâmplat

 
Un ofiţer angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj (ISU) a fost rănit, în dimineaţa zilei de 21 iunie, de explozia unui dispozitiv artizanal. Bărbatul a fost dus la Urgenţă şi se află în afara oricărui pericol.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul pompierului rănit după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat. „Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor”, se precizează într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.
 
Pompierul rănit a suferit un traumatism cranio-facial şi este internat la UPU. „Pacientul internat la UPU Cluj este stabil, a suferit un traumatism cranio-facial fără modificări la analiza de Computer Tomograf. Este consultat şi din punct de vedere oftalmologic, urmând să rămână sub supravegherea medicilor 6 ore”, au spus sursele medicale.
 
 
 
Citeşte şi
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: