Daniel Constantin a băut vin făcut de studenţii clujeni şi a gustat "minciunele" la Târgul Agraria

Daniel Constantin a băut vin făcut de studenţii clujeni şi a gustat

Daniel Constantin FOTO: Adevărul

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a băut, vineri, bere brună şi vin produs de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi a gustat telemea şi "minciunele", în cadrul unei vizite la Târgul Agraria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel Constantin a făcut o vizită, vineri, 25 aprilie, la Târgul Agraria deschis în cadrul Expo Transilvania din Cluj-Napoca, trecând pe la mai multe standuri ale unor expozanţi de maşini şi utilaje agricole sau ale unor producători agricoli, relatează Mediafax.

La standul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, Daniel Constantin a gustat brânză telemea, a băut bere brună, dar şi vin produs, pentru prima oară, de studenţi, sub denumirea de "Star wine".

"Berea e foarte bună, am băut şi anul trecut. Şi vinul este foarte bun, este un cupaj, un Sauvignon Blanc. Vinul din România a ajuns la o calitate extraordinară, am avut 200 de milioane de euro în cinci ani, în reconversie de plantare, iar oamenii s-au orientat spre podgorii mici, bazate pe calitate", a spus Constantin.

La standul Direcţiei pentru Agricultură Cluj, ministrul Agriculturii a gustat produse tradiţionale din carne, dar şi "minciunele", un sortiment de gogoşi.

"Dacă gust «minciunele», nu înseamnă că mă molipsesc, mai ales că suntem în prima zi de campanie. Asta e satisfacţia, că nu sunt electorale", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii s-a declarat mulţumit de prezenţa ridicată a expozanţilor de la Târgul Agraria şi a spus că participanţii sunt "din ce în ce mai buni din punct de vedere al calităţii".

"Semnificaţia este extrem de importantă pentru că Agraria este al doilea târg agricol ca mărime din România, după Indagra, de la Bucureşti. Faptul că vedem din ce în ce mai mulţi expozanţi, tehnologie din ce în ce mai nouă şi vin din ce în ce mai mulţi participanţi, fermieri, arată în ce stadiu este agricultura şi dacă se dezvoltă sau nu. Participarea masivă ne arată că agricultura se află pe drumul cel bun", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la Prefectura Cluj, şi la o întâlnire cu fermieri şi crescători de animale.

Mai puteţi citi:

PC îşi alege astăzi conducerea. Daniel Constantin nu are adversar la şefia partidului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: