Daea a angajat coafeze şi miliţeni fără concurs la Ministerul Agriculturii. Acuzaţii grave din partea noului ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii. FOTO: Mediafax
Adrian Oros, ministrul Agriculturii. FOTO: Mediafax

Întregul personal din Ministerul Agriculturii şi din instituţiile subordonate este evaluat, a susţinut ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în condiţiile în care s-a constatat că există angajaţi care nu au nicio legătură cu domeniul, printre care coafeze şi miliţieni, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii şi a instituţiilor din subordine şi, în opinia noastră, cel puţin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar şi locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajaţi, iar în total, la toate instituţiile şi agenţiile din subordine, avem 14.239 de angajaţi. La AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – n.r.) au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de <<specialişti>> angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus Adrian Oros, conform Mediafax. Noul ministru al Agriculturii a organizat, duminică, o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.  

Potrivit acestuia, la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peştilor în zone unde se cultiva rapiţă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite