EXCLUSIV Petrecere organizată de PSD Cluj, la câteva ore după înmormântarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La câteva ore după ce la Bucureşti se termina înmormântarea pilotului Adrian Iovan, la un hotel de 4 stele din Cluj-Napoca, membri de vază ai PSD începeau o uriaşă petrecere cu 1.200 de invitaţi. Printre ei s-au numărat Daciana Sârbu, eurodeputat PSD, Ioan Rus, fost ministru de Interne, Vasile Dâncu, fost ministrul al Informaţiilor, Corina Creţu, europarlamentar, parlamentari şi primari PSD. O petrecere asemănătoare a organizat şi PDL Cluj.

24 ianurie 2014 a fost o zi tristă pentru România, fiind cea în care a fost înmormântat Adrian Iovan, una dintre victimele tragicului accident aviatic din Apuseni. În semn de respect pentru durerea familiilor, în majoritatea oraşelor din ţară, la sărbătoarea Unirii Principatelor a fost anulată hora tradiţională de la final. 

La câteva ore după înmormântare, la ora 16.00, la Cluj-Napoca începea o uriaşă petrecere la un hotel de 4 stele din centrul oraşului. Printre invitaţi se numărau soţia premierului Daciana Ponta, Ioan Rus (fost ministru de Interne), Vasile Dâncu (fost ministru al Informaţiilor), Corina Creţu (europarlamentar), preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, primari şi parlamentari PSD.

Meniu ca la nuntă, operă şi muzică populară 

 Petrecerea de la Hotelul Napoca a început în jurul orei 16.00 şi s-a terminat în jurul orei 21.00. Au participat nu mai puţin de 1.200 de persoane şi distracţia a fost cuvântul de ordine. Meniul ca de nuntă, muzica şi programul special pregătit i-au bine-dispus pe invitaţi. 

Petrecerea a început cu un moment muzical susţinut de soprană de la Opera Română. Apoi s-a trecut la muzica populară şi la muzica de dans. De asemenea, s-a organizat o tombolă cu întrebări “distractive” de partid de genul „Cine este preşedintele PSD Cluj”, „Cine e secretarul partidului”. Pesediştii au fost răsfăţaţi cu aperitive şi mai multe meniuri, exact ca la o petrecere de nuntă. 

De asemenea, băutura a curs în pahare, totul fiind gratis pentru invitaţi. 

image

Foto

image

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat pentru Adevărul: „A fost o întâlnire privată a membrilor PSD. Nu are legătură cu nimic. A fost stabilită de vreo 2 luni, n-are legătură cu ce se întâmplă. Nu văd care e problema“.

UPDATE Şi PDL Cluj a petrecut vineri

O petrecere asemănătoare a fost organizată, vineri, 24 ianuarie, şi de PDL Cluj. Petrecerea la care au participat circa 800 de persoană s-a ţinut la o cantină din cartierul Mănăştur. Meniul de nuntă şi băuturile au fost din nou gratuite pentru simpatizanţi. 

Pe aceeaşi temă:

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni   Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.

EXCLUSIV Marius Pop, salvator în Apuseni: „112 e de vină pentru întârzierea de peste două ore. Coordonatele erau greşite“  „Ne-am dus la Crucea lui Iancu de două ori şi nu era absolut nimic. Am pierdut mai mult de două ore. Ştiţi cum i-am găsit? Am aflat că i-au găsit un pădurar. Noi am sunat la 112, fiind cu nişte localnici de-acolo care cunoşteau persoana respectivă. Chiar şi aşa, localnicii nu ştiau sigur care pădurar era pentru că sunt mai mulţi în acea zonă. Am reuşit să luăm numele pădurarului, am sunat la 112 şi am luat legătura telefonică cu el. Acesta ne-a spus exact unde se află. El nu a avut nevoie de GPS să ne spună, dar precizia a fost de ordinul metrilor“. a declarat Marius Pop, pentru „Adevărul“.

Victor Zota, coordonatorul Agenţiei Naţionale de Transplant: „Este inimaginabil că în anul 2014 să cadă un avion şi să nu-l găsească timp de şase ore”  „E inadmisibil că au fost descoperiţi atât de târziu. Ei trebuiau descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Unde sunt echipajele noastre ISU?”, a fost reacţia lui Victor Zota asupra eficienţei autorităţilor.

FOTO VIDEO Reportaj din Apuseni: filmul tragediei aviatice, în care sute de săteni au încercat să-l salveze pe pilotul Adrian Iovan şi pe ceilalţi răniţi
Centrul comunei Horea din judeţul Alba, aflată undeva în creierii munţilor Apuseni, la limita cu Clujul, era înainte de miezul nopţii o „tabără“ unde s-au adunat medici de la SMURD şi de pe ambulanţe, salvamontişti, pompieri, jandarmi, dar şi oameni din satele învecinate ca să îi găsească pe cei şapte pasageri ai avionul căzut în pădure.

FOTO EXCLUSIV Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant. 

Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”. Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află.

Cine a fost Adrian Iovan, pilotul care a murit în tragedia aviatică din Apuseni. Pilotul Adrian Iovan, în vărstă de 54 de ani, cel care a murit luni seară în urma unui accident de avion din Munţii Apuseni, avea la activ zeci de ani de zbor, fiind unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. Adrian Iovan hotărâse cu mai mulţi ani în urmă să efectueze curse private pentru a-şi suplini veniturile.

Cum a găsit un pădurar epava avionului înaintea autorităţilor. Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor a fost gasită la altitudinea de 1.600 de metri, după mai bine de cinci ore, de către un pădurar, pe numele său Todea Avrămuţ. Acesta, după ce a identificat locul dezastrului înaintea autorităţilor, a direcţionat şi echipajele de urgenţă pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite