Curtea de Apel Cluj va decide dacă Uioreanu Jr., fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, va face închisoare pentru trafic de droguri

Curtea de Apel
Cluj va decide dacă Uioreanu Jr., fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, va face
închisoare pentru trafic de droguri

Alexandru Uioreanu FOTO: evz.ro

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, s-a prezentat, miercuri, la Tribunalul Cluj, unde s-a judecat cererea procurorilor DIICOT de revocare a suspendării pedepsei cu închisoarea la care a fost condamnat acesta pentru trafic de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa de astăzi de la Tribunalul Cluj s-a desfăşurat cu uşile închise pentru că Alexandru Uioreanu este minor. Avocatul lui Uioreanu Jr., Tiberiu Ban, a ridicat două excepţii în faţa instanţei.

Potrivit lui Ban, instanţa de judecată a fost sesizată greşit, iar sesizarea privind încălcarea condiţiilor care i-au fost impuse lui Uioreanu Jr. nu a fost făcută către instanţă aşa cum prevede legea.

Tribunalul Cluj a admis excepţiile invocate de avocatul apărării, ceea ce înseamnă că acest caz va fi judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Cluj.

„Instanţa de judecată trebuie sesizată doar de organul de poliţie căruia i s-a încredinţat această supraveghere. Am arătat faptul că, în cauză, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, serviciul teritorial Cluj a sesizat Tribunalul. Doar când dosarul se află în faza urmăririi sesizarea o poate face procurorul. Când dosarul este pe rol, sesizarea trebuie să vină de la Poliţie”, a declarat Tiberiu Ban.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea lui Alexandru Uioreanu pentru că a încălcat termenii liberării condiţionate şi anume că a  luat legătură cu un alt inculpat şi anume Adrian Ciprian Tition, un alt inculpat trimis în judecată pentru trafic de droguri, arestat în acelaşi dosar cu fiul preşedintelui CJ Cluj.

Tition a fost filat de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj deoarece era suspectat că se ocupă în continuare de traficul de droguri. În timpul filajului operativ, poliţiştii au observat că Tition s-a întâlnit cu Uioreanu jr.

La scurt timp, poliţiştii au intervenit şi i-au prins pe cei doi în timp ce discutau despre dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de droguri. Asupra lui Tition, poliţiştii au descoperit un pliculeţ care conţinea două grame de droguri uşoare.

Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat în 27 martie de judecătorii Tribunalului Cluj la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: