Curtea de Apel Cluj anulează Hotărârile de Guvern care impun Certificatul Verde şi prelungirea stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
curtea de apel cluj

Curtea de Apel Cluj a anulat marţi, 28 septembrie, trei Hotărâri ale Guvernului României, dintre care două vizează prelungirea stării de alertă, iar a treia reglementează folosirea certificatului verde pentru unele activităţi. Soluţia Curţii de Apel Cluj nu este definitivă.

Un complet de la Curtea de Apel Cluj a admis o acţiune formulată de două persoane fizice care solicită anularea a trei Hotărâri ale Guvernului României. Decizia nu este însă definitivă, iar procesul va fi tranşat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de interes a reclamanţilor în formularea acţiunii. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii K M K şi M G împotriva pârâţilor G R şi M A I. Anulează în întregime HG 826/5 august 2021, H G 932/9 septembrie 2021 şi HG 990/17 septembrie 2021. Respinge capătul privind acordarea de daune morale. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată, marţi, de Curtea de Apel Cluj şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.  

Documentele la care se face referire sunt: Hotărârea de Guvern nr. 826 din 5 august 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, Hotărârea de Guvern 826/5 august 2021 şi Hotărârea de Guvern 932/9 septembrie 2021 sunt ultimele două hotărâri de guvern prin care s-a prelungit starea de alertă şi sunt stabilite scenariile în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19.

Ultimul act reglementează folosirea în unele zone şi la unele activităţi a aşa-numitului certificat verde COVID care atestă că o persoană este vaccinată anti-COVID, că aceasta a trecut prin boală în ultimele şase luni sau că poate prezenta un test negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, test efectuat în ultimele 48 de ore dacă este de tip antigen sau în ultimele 72 de ore dacă este de tip Real Time PCR.  

Vă mai recomandăm şi:

Pedeapsă exemplară pentru Mohamed, bărbatul care a hăituit şi ucis cu cruzime o tânără asistentă la Cluj. Decizia e definitivă

Cum a încercat un român să senzibilizeze un judecător francez: „Am slăbit 26 de kilograme în puşcărie, sunt bolnav”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite