Cumnatul lui Valentin Bora, singurul supravieţuitor al accidentului aviatic de la Sibiu: „A zis că vrea să zboare după ce se face bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a singurului supravieţuitor al tragediei aviatice de la Sibiu, maistrul Valentin Bora (41 de ani), se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Cumnatul militarului, consilierul local în comuna Jichişu de Jos, Alexandru Vaida, a declarat, pentru „Adevărul“, că supravieţuirea lui Bora este o minune, dar şi că maistrul i-a spus că, după ce se însănătoşeşte, intenţionează să zboare din nou.

„A început să facă câţiva paşi. Este mai bine“, spune Alexandru Vaida, cumnatul maistrului militar Valentin Bora. Militarul este singurul supravieţuitor al tragicului accident aviatic de la Sibiu. Cumnatul său spune că militarul a început să mănânce şi speră ca la sfârşitul lui ianuarie 2015 să vină acasă, în comuna clujeană Jichişu de Jos.

Vaida mai zice că a fost impresionat de sentimentul de unitate pe care l-a simţit când a văzut câţi colegi vin să-l încurajeze. „Ei cred că înţeleg mult mai bine decât noi prin ce trece. Pentru noi este o minune, un miracol că a supravieţuit“, afirmă Alexandru Vaida.

„L-am întrebat ce vrea să facă după ce se însănătoşeşte. Mi-a zis: vreau să zbor. Asta am învăţat. Asta voi face“, mărturiseşte cumnatul militarului.

Victimele tragicului accident aviatic

Într-un comunicat de presă, MApN precizează că cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic sunt: comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

Luni, 8 decembrie, a murit şi al nouălea militar care a fost în elicopterul morţii, pilotul Corneliu-Gabriel Titiana. Acesta va fi înmormântat joi, 11 decembrie, în Cimitirul Militar din Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

Al nouălea mort din tragedia aviatică de la Sibiu. Sicriul pilotului Gabriel Titiana, adus la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii

Cumnatul lui Valentin Bora, unul dintre militarii răniţi în accidentul aviatic: „Văd schimbări în bine de la o zi la alta. Dumnezeu i-a dat de lucru aici şi nu l-a luat la El“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite