Cum vor autorităţile din Cluj să modernizeze un pod care leagă oraşul de drumul spre Oradea

Cum vor autorităţile din Cluj să modernizeze un pod care leagă oraşul de drumul spre Oradea

Imagine din proiect  FOTO: Facebook Emil Boc

Lucrările de modernizare la pasajul denivelat ”Nod N” din Cluj au început. Se vor realiza reparaţii la infrastructura şi suprastructura construcţiei, iar faţada modernizată va avea un sistem de iluminat modern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a pasajului denivelat „Nod N” a fost dau luni, 18 februarie. Acest pasaj este unul dintre principalele drumuri de acces în Cluj-Napoca dinspre Oradea, şi leagă două cartiere clujene, Grigorescu şi Mănăştur.

Costurile modernizării se ridică la circa 6 milioane de lei fără TVA. Lucrările trebuie executate în 9 luni de firma Diferit SRL.

„Organizarea de şantier în vederea începerii lucrărilor a fost demarată şi se vor efectua reparaţii la infrastructura şi suprastructura pasajului. La partea superioară a pasajului vor fi refăcute în totalitate calea, hidroizolaţia, bordurile şi trotuarele existente. Faţada pasajului va fi modernizată complet, sistemul arhitectural va fi alcătuit din plăci de aluminiu eloxat pe o structură metalică, ancorată în elementele armate de beton ale pasajului. Parapetul pietonal va fi compus din aceleaşi tipuri de lamele din aluminiu şi panouri din tablă plană perforată. 

De asemenea, va fi modernizat iluminatul public şi va fi instalat sistem de supraveghere video, iar faţada modernizată va avea un sistem de iluminat modern. La finalizarea lucrărilor pasajul va avea 51,3 m lungime: partea carosabilă - 18,50 m lăţime; pistă de biciclişti de 2 m lăţime pe partea dreaptă; trotuare de 1,30 m lăţime pe partea dreaptă, respectiv de 1 m lăţime pe partea stângă“, se precizează într-o postare făcută de Emil Boc, primarul Clujului pe Facebook (sursa foto de mai jos).

Autorităţile anunţă că în timpul lucrărilor, circulaţia nu va fi închisă, vor exista doar restricţii de circulaţie pe sensuri, va fi asigurată circulaţia pietonală şi se va lucra sectorial.

Mai puteţi citi:

Rectorul UBB Cluj: „Toate universităţile din ţară au dreptul la existenţă, dar trebuie să existe în funcţie de ce pot oferi”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: