Cum ţii olimpicii în ţară. Sumele cuprinse în programul pentru tineri cercetători Regele Carol I ajung până la 3.500 de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB FOTO Adevărul
UBB FOTO Adevărul

Absolvenţii de liceu, admişi la facultate, care au câştigat premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale  vor primi, din anul universitar ce începe din toamnă granturi între 1.500 de euro pe an şi 3.500 de euro pe an, anunţă reprezentanţii UBB.

Potrivit Biroului de Presă al UBB Cluj, absolvenţii de liceu premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale admişi la facultate vor primi din anul universitar 2017-2018 granturi cu o valoare cuprinsă între 1.500 de euro/an şi 3.000 de euro/an. Este vorba de 2.500-3.500 euro/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la olimpiade internaţionale, respectiv 1.500-2.500 euro/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la olimpiade naţionale.

Aceste granturi se acordă în baza Hotărârii de Guvern nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare "Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I".

„Programul se adresează tinerilor absolvenţi care, pe parcursul celor 4 ani de liceu, au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, câştigând, cel puţin o dată, unul din locurile 1, 2 sau 3. Programul propune şi acordarea unor sume suplimentare cum ar fi maximum 500 euro/ pe an de bursier pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale şi/sau pentru protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, respectiv maximum 3.500 de euro pe an de echipă formată din cel puţin 5 bursieri provenind din una sau mai multe universităţi, pentru materiale, subansamble şi subcontractări, pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei proprii cu care se prezintă la concursuri internaţionale de prestigiu“, mai precizează reprezentanţii UBB.

Tinerii care beneficiază de aceste granturi sunt obligaţi să facă facultatea în România, apoi doctoratul tot în ţară, dar şi să lucreze cel puţin 4 ani în activităţi de dezvoltare tehnologică într-o unitate cu capital majoritar de stat (institut sau universitate) sau privat din România.

Mai puteţi citi:

Admitere 2017 la cea mai mare universitate din ţară. De ce o diplomă de la UBB ar fi de preferat altora din România

Tot ce trebuie să ştii despre admiterea la cea mai mare universitate din ţară. Cât contează BAC-ul la Universitatea „Babeş-Bolyai“

Mii de tineri s-au înscris la UBB. Informatica economică, specializarea cea mai căutată de viitorii studenţi din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite