Cum a scăpat de amendă o şoferiţă care parcase pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi. Asul din mâneca avocaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocaţii şoferiţei amendate au arătat că marcajele rutiere erau şterse, iar aceasta nu ştia că a ocupat locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi FOTO: Unsplash
Avocaţii şoferiţei amendate au arătat că marcajele rutiere erau şterse, iar aceasta nu ştia că a ocupat locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi FOTO: Unsplash

Amendată iniţial după ce parcase pe locurile destinate persoanelor cu handicap, o şoferiţă din Cluj a obţinut anularea sancţiunii. Avocaţii ei au reuşit să-l convingă pe judecător că femeia nu a încălcat în realitate legea.

O femeie din Cluj a fost amendată pe 30 martie după ce a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi. Mai mult, maşina i-a fost ridicată de domeniul public, astfel că şoferiţa a fost obligată să mai plătească o sumă de bani pentru a o recupera, notează clujust.ro.

Simţindu-se neîndreptăţită, ea a contestat amenda, astfel că s-a ajuns la proces. Aici, şoferiţa a avut câştig de cauză, după ce avocaţii ei au reuşit să demonstreze că locurile parcare nu erau marcate corect, mai exact marcajele rutiere erau deja şterse şi foarte greu vizibile.

„Petenta, având ocazia să dovedească o stare de fapt diferită celei menţionate în procesul verbal de contravenţie, deoarece instanţa a încuviinţat proba cu planşele foto, petenta a răsturnat prezumţia de legalitate de care se bucură procesul verbal. Astfel, din conţinutul celor depuse la dosare de chiar intimata se observă că marcajele rutiere sunt deteriorate şi greu vizibile.

Se poate, deci trage concluzia că petenta, fără a vedea nici un indicator rutier care să limiteze parcarea, a efectuat această manevră pe un carosabil ale cărui marcaje erau deteriorate”, se precizează în motivarea instanţei.

Astfel, instanţa a anulat sancţiunile, iar femeia ar trebui să îşi primească înapoi banii plătiţi pe amendă şi pentru recuperarea maşinii ridicate.

Vă mai recomandăm şi:

Acuzaţii controversate în cazul românului închis într-o cuşcă în China. Decizie-surpriză a instanţei

Adolescentul orfan din România care l-a impresionat pe premierul britanic. Concluzia lui Boris Johnson VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite