Cum se respectă noile reguli la Cluj „Ieri, între orele 7-9.45, în mijloacele de transport public am avut 9.708 călători. Câţi credeţi că nu au avut mască?“

Cum se respectă noile reguli la Cluj „Ieri, între orele 7-9.45, în mijloacele de transport public am avut 9.708 călători. Câţi credeţi că nu au avut mască?“

Clujenii care folosesc tramvaiul au înţeles importanţa purtării măştii. FOTO Andrei Pintea

Odată cu intrarea în vigoare a stării de  alertă, măştile au devenit obligatorii în mijloacele de transport în comun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul călătorilor care apelează la mijloacele de transport în comun a scăzut drastic la Cluj, la fel ca în alte zone ale ţării. Şi chiar dacă majoritatea clujenilor apelează în această perioadă mai mult ca oricând la maşinile personale, alţii continuă să utilizeze tramvaiele şi troleibuzele Companiei de Transport Public din Cluj.

Emil Boc spune însă că partea plină a paharului este faptul că lumea respectă, cu foarte mici excepţii, regulile privind purtatul măştii în mijloacele de transport public. Cum  tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele din Cluj sunt dotate cu sistem de numărare a pasagerilor şi cu camere video, Compania de Transport Public poate ţine uşor evidenţa călătorilor. 

„Ieri, între orele 7.00 şi 9.45 pe mijloacele de transport în comun am avut 9.708 călători. Câţi credeţi că nu au avut mască? Doar 16 persoane nu au avut mască. Ceea ce este un indicator că la Cluj ţi-e mai mare dragul să fii primar, pentru că ai oameni responsabili care înţeleg regulile, nu trebuie să stai cu poliţitul în spatele fiecăruia”, a spus Boc, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Napoca FM. 
 
Edilul clujean a ţinut să remarce şi faptul că oamenii au dat dovadă de spirit civic, luând atitudine în cazul celor care nu au respectat regula impusă. „Partea plină a paharului este că de foarte multe ori cetăţenii din autobuze care aveau mască au luat atitudine ei, mai discret sau mai puţin discret, mai voalat, mai nevoalat, faţă de cei care nu aveau mască, să poarte mască. Asta este simţul unei colectivităţi civilizate, responsabile şi care arată că la Cluj se poate trăi altfel”, a adăugat Emil Boc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: