Cum preparăm cele mai gustoase fructe de mare cu paste. Reţeta folosită în marile lanţuri de restaurante din Genova

Cum preparăm cele mai gustoase fructe de mare cu paste. Reţeta folosită în marile lanţuri de restaurante din Genova

Restaurantele italiene de pe coasta Liguriei sunt renumite pentru meniurile delicioase cu fructe de mare. FOTO: pexels.com

O reţetă de spaghetti cu fructe de mare, pe cât de uşor de preparat, pe atât de delicioasă, îi va face pe gurmanzi să se simtă ca într-un restaurant de lux italian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Genovezii au fost recunscuţi încă din Evul Mediu pentru calităţile lor de negustori, marinari şi luptători, dar şi pentru atenţia specială pe care o acordau mâncării. Chiar dacă istoricii susţin că spaghetele au fost inventate în secolul XII în sudul Italiei, acestea au fost adoptate rapid şi în celelalte zone ale peninsulei, de unde s-au răspândit ulterior în întreaga lume.
 
Genovezii au asociat dintotdeauna pastele cu fructele de mare, deloc suprinzător din moment ce vechea Republică a fost întemeiată pe coasta Mării Liguriei. Una dintre cele mai apreciate reţete de spaghetii cu fructe de mare poate fi întâlnită şi azi în zonă, iar cei care apelează la ea nu dau greş niciodată, indiferent dacă este vorba de bucătari amatori sau de profesionişti.
 

Ingredientele necesare

 
Pentru început, e nevoie de o cutie de paste de 500 de grame şi de o cantitate cel puţin egală de fructe de mare. Ideal ar fi ca acestea să fie proaspete, pentru a da un gust mai pronunţat mâncării.
 
 
La acestea se adaugă câteva picături de ulei, trei sau patru căţei de usturoi şi suc de roşii, dar şi o pastă specială de ardei, care poate să fie picantă sau dulce, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Din ecuaţie nu pot lipsi busuiocul, origano şi vinul, atât de apreciat în Italia.
 

Cum se pregăteşte

 
Fructele de mare sunt puse la început la fiert între 10 şi 15 minute, la foc mic. În acelaşi timp, într-un alt vas se prăjeşte ustoriul mărunţit în pune puţin ulei de măsline, însă la foc mic şi cu foarte multă atenţie pentru a nu se arde. Apoi, se adaugă puţin vin, alb de preferinţă, şi sucul de roşii. Fructele de mare aproape fierte se adaugă în acest amestec şi se mai lasă pe foc aproximativ 10 minute, timp în care se fierb şi spaghettele într-un alt vas. La final, pastele se pun în farfurie, iar fructele de mare fierte în amestecul de vin şi suc de roşii se toarnă deasupra. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările