Cum sunt păcăliţi turiştii români la tavernele situate pe o cunoscută plajă din Grecia. „Se numeşte «La ţeapă»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe terase de pe plajele din Thassos „umflă” nota clienţilor. FOTO Pixabay
Mai multe terase de pe plajele din Thassos „umflă” nota clienţilor. FOTO Pixabay

Mai mulţi turişti români s-au plâns că au fost păcăliţi în o serie de taverne din Thassos. Una dintre acestea devenit cunoscută printre potenţialii clienţi, iar cei păţiţi spun că proprietarii nu au limite când vine vorba să-şi înşele clienţii.

Un turist român şi-a luat inima în dinţi şi a postat pe grupul de Facebook Forum Thassos un mesaj în care scrie cum i-a fost umflată nota de plată şi a trebuit să plătească aproape 200 de euro pentru doar doi peşti. „Atenţie mare la taverna de lângă plaja Aliki (cea prin care treci în drumul spre plajă) dacă va comandaţi peşte. Am plătit pentru două peşti 185 euro. Trec o cantitate mult mai mare decât cea reală”, a scris bărbatul.

Mesajul său i-a împărţit pe membrii grupului în două. În timp ce unii au relatat că au păţit acelaşi lucru în special la taverna amintită, alţii sunt de altă părere.

„Încă se mai păcăleşte cineva la taverna asta? La ultimele două taverne se mănâncă super bine şi la preţuri decente. De fiecare dată numai în dreptul penultimei taverne (e a unor fraţi) am făcut şi plajă şi masă servită! Acolo poţi să cobori cu maşină şi o parchezi la ei în curte”, a scris cineva.

„Am mai scris despre această tavernă. Se numeşte ,,LA ŢEAPĂ!”. Evitaţi să mâncaţi acolo! Eu când am fost au dat-o în prosteală şi m-am prins! Şi le-am spus… papa! Sunt atâtea taverne cu mâncare bună şi personal serios pe Thassos! Evitaţi această tavernă!”, a scris un alt internaut. „Noi la a doua am luat ţeapă, acum 7 ani un peşte a costat 80 de euro”, a punctat altcineva.

Altcineva a intervenit şi a luat apărarea tavernei: „Peştele proaspăt, pescuit din mare, ajunge la 70-80 euro /kg. Înainte de a comanda întrebaţi cât este un kg. Un kg de homar este în jur de 100-120 euro. Dorada pescuită din mare este 40-50 euro/ kg. Ceea ce vedeţi la market este de crescătorie, este 8 euro /kg, deci nu confundaţi lucrurile.”

Reacţiile nu au întârziat: „Nu ajunge la 70 euro kg peştele cumpărat la taverne. Nu le mai luaţi apărarea. Preţurile sunt exagerate. De asemenea se găsesc în pescăriile locale şi de crescătorie”, a scris un alt membru al grupului. 

„Vă sugerez aşa: bonul, unde e bonul? Fiscal, nu scrijelim noi ceva pe foaie că aşa ştim toţi. Aaaa, nu e bonul? Bun, păi atunci mă gândesc că e o situaţie de rezolvat cu poliţia. Ia să vezi ce începe să scadă notă de plata şi ajunge la ceva decent. La Ammos am păţit-o şi noi, doar că cu mine nu şi-au găsit omul. De la 125 euro umflaţi am ajuns la un 60 decent. Ce e drept, ne-a ajutat mult şi intervenţia proprietarilor unde mergem de 4 ani. Ar fi fost mult mai greu fără ajutorul lor, dar nu imposibil. (...)”

„Nu numai acolo, ci şi prin alte părţi trec mai mult la nota de plată. Trebuie să trăiască şi grecul, iarna stă şi visează ce să mai facă vara. La orice tavernă serioasă o porţie de mâncare este 10-15 euro. Pentru ce să platesc 40 de euro? Pentru glorie sportivă? Nu mergeţi la această tavernă! Sunt nişte nesimţiţi! Nu se întâmplă asta la o altă tavernă! Am mâncat peste tot în Thassos. La Limenas, Limenaria, Potos, Panaghia, Marieş etc! Peste tot sunt oameni serioşi! Nu şi aceşti nesimţiţi!”, a replicat altcineva.

Vă mai recomandăm şi:

Momentul emoţionant trăit de o româncă în Grecia. „Deci suntem văzuţi şi altfel. Am plecat mândră de acolo”

Cum a reuşit un român să meargă gratis cu maşina electrică până în Grecia. „E la îndemâna oricui“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite