Cum a obţinut un om de afaceri clujean 3 milioane de euro de la o firmă din Germania cu ajutorul un mail

Cum a obţinut un om de afaceri clujean 3 milioane de euro de la o firmă din Germania cu ajutorul un mail

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Cluj. FOTO: Adevărul

Clujeanul Sebastian Popa, administratorul mai multor firme de construcţii, a reuşit să convingă un partener de afaceri din Germania să-i împrumute aproape 3 milioane de euro, garantând cu 17 hectare de teren. El a trimis neamţului un mail cu acte de proprietate scanate pe care le-a contrafăcut . Procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Popa.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Procurorii din cadrul DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată a clujeanului Sebastian Popa , administrator al unor societăţi comerciale din Cluj, între care S.C. Prostein S.R.L. Cluj, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anului 2009, la înfiinţarea S.C. Prostein S.R.L. Cluj (societate româno-germană de exploatare a pietrei pentru construcţii) şi ulterior, pe parcursul funcţionării societăţii, inculpatul Popa Sebastian a indus şi menţinut în eroare firma parteneră din Germania, SHB Scotterwerke Hohenlohe Bauland GMBH & Co KG, care a acordat un împrumut de 2.770.000 euro, nerecuperat până în acest moment. 
 
A garantat cu un mail 
 
Inculpatul Popa Sebastian a promis, în mod mincinos, că va echivala finanţarea făcută de partenerul german de asociere cu terenuri în suprafaţă de 17 hectare situate in comuna Almaşu Mare jud. Alba, pe care le-ar fi achiziţionat anterior, prin act autentic, în schimbul sumei totale de 1.835.000 euro. Pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei germane să acorde finanţarea de 2.770.000 euro, inculpatul i-a prezentat partenerului german de asociere, prin e-mail, trei contracte scanate contrafăcute, ce atestau nereal că este proprietarul terenurilor respective. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: