Cum îşi sărbătoresc jandarmii clujeni ziua: demonstraţii pe viu şi prezentări ale armelor folosite în timpul intervenţiilor

Cum îşi sărbătoresc
jandarmii clujeni ziua: demonstraţii pe viu şi prezentări ale armelor folosite
în timpul intervenţiilor

Clujenii vor avea parte mâine, 3 aprilie, pe viu, de exerciţii demonstrative. Jandarmii le vor arăta oamenilor cum intervin în anumite situaţii  FOTO: Adevărul

Pe 3 aprilie 1850, domnitorul Moldovei Alexandru Ghica semna actul prin care apărea actuala structură a jandarmeriei Române. Mâine, 3 aprilie 2013, se împlinesc 163 de ani de la acel moment. Jandarmii clujeni vor sărbători aniversarea printr-o slujbă religioasă şi exerciţii demonstrative care, ca în fiecare an, vor uimi publicul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei Române vor începe de la ora 11.45, în Piaţa Avram Iancu. Programul va cuprinde şi prezentarea unor materialelor de intervenţie ale Jandarmeriei, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor precum şi a autovehiculelor de intervenţie.

„Jandarmeria clujeană susţine programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” care se desfăşoară în această perioadă în instituţiile de învăţământ din România.
Considerăm că este un bun prilej pentru a-i familiariza pe elevi cu rolul şi principalele atribuţii ale Jandarmeriei şi, totodată, pentru a-i învăţa ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale“
, afrmă purtătorul de cuvânt al jandarmeriei clujene, căpitanul Mariana Tecar.

Scurt istoric

Pe 3 aprilie se împlinesc 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. 163 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a semnat „Legiuirea Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: