Cum îşi pierd fetele din Malawi virginitatea. Straniul ritual de împerechere care presupune plata unui bărbat în vârstă pentru sex

Cum îşi pierd fetele din Malawi virginitatea. Straniul ritual de împerechere care presupune plata unui bărbat în vârstă pentru sex

Imagine generică cu un trib  FOTO:  Membrii unui trib amazonian la graniţa dintre Brazilia şi Peru, 2011 (© Gleison Miranda / FUNAI / Survival / UncontacTedtribes.org / BrazilPhotos)

Unele culturi au păstrat tradiţii străvechi şi în materie de sex. Un exemplu este cel al fetelor din Malawi, o ţară din sud-estul Africii, care sunt iniţiate de la o vârstă fragedă de un bărbat în vârstă.

Dacă pentru societăţile civilizate sexul nu mai este un subiect tabu, câteva comunităţi din diferite zone ale globului păstrează încă ritualuri care şochează.

Un astfel de loc e Malawi, o ţară din sud-estul Africii, unde s-a păstrat un ritual sexual numit  „kusasa fumbi“ prin care fetele îşi pierd virginitatea cu un bărbat plătit de familie. 4 sau 7 dolari e plata, potrivit unui reportaj făcut de BBC cu un astfel de bărbat. În cazul în care refuză s-a înrădăcinat ideea că fetele se vor îmbolnăvi şi vor atrage ghinionul adupra familiei şi satului în care locuiesc.

În zone din Malawi, băieţii şi fetele sunt duşi în tabere separate unde adulţii le arată poziţii sexuale işi li se spune să scape d elipsa de experienţă făcând sex, dar nu li se vorbeşte despre mijloace de contracepţie, boli venerice sau sarcini nedorite. Astfel s-a întâmplat în cazul lui Grace, o tânără de 18 ani acum, care a povestit, în 2014 - când avea 15 ani - reporterilor CNN că era încântată că va merge într-o tabără cu prietenele ei, neştiind, de fapt, în ce consta acea tabără.

Acolo femei în vârstă i-au explicat poziţii sexuale şi au îndemant-o să treacă prin ritualul kusasa fumbi şi să devină femeie. I-au spus că dacă va refuze se va alege cu boli de piele. Poţi rămâne însărcinată, te poţi îmbolnăvi de HIV, nu e deloc bine, le spunea fata jurnaliştilor de la CNN. Ea a refuzat să treacă printr-un astfel de ritual.

Cel care le iniţiază pe fete e un bărbat numit de comunitate hyena. Ritualul constă în chemarea acestui bărbat - e plătit cu o sumă de la 4 la 7 dolari, conform BBC - care face sex timp de trei zile. Multe dintre cele cu care m-am culcat sunt fete care merg la şcoală. Unele au 12-13 ani, dar le prefer pe cele mai în vârstă. Toate fetele astea au simţit plăcere cu mine. Sunt chiar mândre şi spun altor oameni că bărbatul angajat să le dezvirgineze e un bărbat adevărat care ştie să satisfacă o femeie, le-a declarat, în iulie 2016, Eric Aniva jurnaliştilor de la BBC.

Câteva luni mai târziu s-a aflat că acesta avea HIV şi a fost arestat.

Alte exemple

Ritualuri sexuale şocante sunt şi în alte locuri de pe glob. Spre exemplu, în Oceania, o mireasă trebuie să fie virgină şi băştinaşii au propria lor idee despre ce ar trebui să însemne ziua nunţii. Viitoarea soţie suferă un dureros proces de dezvirginare cu ajutorul unui cuţit din piatră, iar apoi e ţinută de prietenii mirelui care fac sex cu ea. Însă ritualul nu se încheie aici, până să ajungă la mire tânăra trebuie să facă sex cu toţi bărbaţii din trib. O altă ciudăţenie se întâlneşte la un trib din Micronezia unde bărbaţii provoacă plăcere femeilor cu ajutorul unor furnici. Şi lista nu se opreşte aici.

Zece ritualuri sexuale terifiante din jurul lumii! Cum devine soţie o tânără virgină în Oceania 

Mai puteţi citi:

Tradiţii de nuntă din toată lumea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările