Cum a fost pedepsit un englez care a înjurat un taximetrist român angajat în Plymstock. „Cuvintele sale au fost oribile, m-au făcut să mă simt ca un om inferior“

Cum a fost pedepsit un englez care a înjurat un taximetrist român angajat în Plymstock. „Cuvintele sale au fost oribile, m-au făcut să mă simt ca un om inferior“

Imagine din oraşul englez Plymstock FOTO: plymouthherald.co.uk

Un şofer de taxi originar din România a fost insultat şi bruscat de un britanic, după ce maşinile lor au fost la un pas să se ciocnească. Cazul a ajuns într-un tribunal britanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mark Evans, un englez 46 de ani din Plymstock, a ajuns în faţa instanţei în urma plângerii depuse de un şofer din România, scrie plymouthherald.co.uk. Totul ar fi început după ce taximetrul său a evitat la limită coliziunea cu automobilul condus de Evans. Apoi, taximetristul şi-a văzut de treabă, însă britanicul l-a urmărit, l-a insultat, ameninţat, ba chiar l-a bruscat şi i-a aruncat telefonul atunci când românul a reacţionat şi a vrut să-i facă o poză. 
 
„Eu am încercat să-l liniştesc, dar imediat ce am vorbit cu el, a auzit accentul”, a declarat românul, care susţine că a fost insultat într-un mod nemaiauzit. „Cuvintele sale au fost oribile, m-au făcut să mă simt ca un om inferior, un om care nu are niciun drept”, s-a plâns taximetristul.
 
Procurorul a confirmat spusele românului. „A strigat ceva în sensul „de ce nu este la el în ţară” şi că străinii nu ar trebui lăsaţi să conducă în ţara asta”, plus i-a spus că „Când te văd data viitoare, îţi rup capul”, a afirmat procurorul. 
 
Avocatul lui Mark Evans, care într-o primă fază nu a recunoscut incidentul, i-a găsit scuze clientului său. Acesta a spus că Evans nu a declarat că este vinovat la poliţie din cauza ruşinii. Mai mult, avocatul a adăugat că agresorul ar avea anumite probleme legate de copilărie şi că suferă de tulburări şi de stres post-traumatic.
 
Atacul rasist l-a costat pe britanic. Acuzat de agresiune rasială agravată şi hărţuire rasială agravată, acesta a primit un an de închisoare cu suspendare şi va trebui să plătească şi o amandă de 1200 de lire sterline, plus 240 de lire compensaţie pentru victimă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: