Cum să foloseşti corect antiperspirantul şi deodorantul ca să fie cât mai eficiente. Momentul ideal pentru a fi utilizate

Cum să foloseşti corect antiperspirantul şi deodorantul ca să fie cât mai eficiente. Momentul ideal pentru a fi utilizate

De multe ori, din grabă, din superficialitate sau din neştiinţă, multă lume foloseşte deodorantele într-un mod greşit, ceea ce face să se piardă mult din eficacitatea acestora. În astfel de cazuri pot să apară şi boli de piele, în unele cazuri chiar grave.

Ştiri pe aceeaşi temă

Foarte mulţi oameni nu ştiu cum şi când este ideal să-şi aplice deodorantul sau antiperspirantul favorit. Cei mai mulţi dintre ei îl folosesc înainte de a ieşi din casă, dar întrebarea este în ce măsură acesta este la fel de eficient oricând şi în orice situaţie.
 
Este o întrebare care are un răspuns simplu, iar în unele cazuri acesta apare şi pe ambalajele antiperspirantelor. Cei care obişnuiesc să-şi aplice deodorantul sau antiperspirantul atunci când ies din casă nu ştiu că este insuficient şi ineficient. Ba chiar, din această cauză unii riscă să-şi distrugă hainele favorite, albindu-le sau chiar se pot alege cu alergii sau cu boli de piele. 
 
Asta deşi pe anumite ambalaje există recomandări care se regăsesc şi pe site-urile medicale sau pe cele de frumuseţe, dar pe care cei mai mulţi le ignoră. Pe cât de simplă, pe atât de importantă, recomandarea este ca deodorantul sau antiperspirantul să fie aplicat seara, întotdeauna după duş. Acesta îşi pierde din eficienţă dacă este utilizat după duşul de dimineaţă, pentru că antiperspirantele funcţionează prin blocarea porilor prin care iese transpiraţia, prevenind astfel ieşirea ei la suprafaţa pielii. Utilizate seara, deodorantele şi antiperspirantele sunt mai eficiente şi acţionează sigilând porii şi blocând procesul de transpiraţie.
 
Din momentul aplicării în mod corect, un deodorant sau antiperspirant de calitate va asigura protecţia timp de 24 de ore, chiar dacă o parte din el se va spăla la duşul de dimineaţă.  În schimb, aplicat ziua, antiperspirantul îşi pierde eficiacitatea, pentru că organismul transpiră înainte ca substanţele să blocheze porii, astfel că transpiraţia nu va putea fi oprită.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările