Cum fac faţă turiştii români scumpirilor din Grecia: „Un peşte mai mare la doi oameni e mai avantajos decât doi peşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Românii continuă să fie atraşi de Grecia ca de un magnet, iar începând cu 1 mai tot mai mulţi turişti aleg această destinaţie. Preţurile au crescut, aşa că românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar.

Tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţele în Grecia, iar pe reţelele de socializare au apărut în ultimii ani numeroase grupri dedicate turismului în această ţară. Unul dintre acestea este Facebook Forum Grecia, unde mii de români dezbat diverse probleme, iar cea a scumpirilor de pe litoralul elen nu putea lipsi. În aceste postăro se„ discută despre preţuri, iar unii dintre membrii grupului vin cu sfaturi şi informaţii utile pentru ceilalţi.

Într-o postare publicată în grupul de Facebook Forum Grecia, românii au dezbătut preţurile afişate de restaurantele greceşti, care, spun ei, au crescut, dar au oferit şi o serie de sfaturi utile pentru a alege cel mai bun loc pentru a lua masa.

„Având în vedere creşterea spectaculoasă a preţurilor la alimente şi carburanţi nu mai putem compara cu anul trecut. Contează mult unde alegeţi să mâncaţi. În Paralia Katerini, preţurile au fost decente (mult mai mici decât în România)”, e observaţia unui turist român.

„Mâncăm greceşte. Adică am invăţat să împărţim. Un peşte mai mare împărţit la două persoane e mult mai bun decât doi peşti mai mici, fiecare la aceleaşi 2 persoane şi s-ar putea să fie şi mai ieftin. Comandăm două feluri de mâncare şi le mâncăm împreună, nu fiecare cu porţia lui. Sau, varianta cea mai bună, comandăm 3-4 meze, fără "fel principal", şi le împărţim. La sfârşit suntem mai sătui decât fiecare cu porţie unică şi mai încântaţi că am încercat mai multe. 1 fel de meze rar depăşeste 7-8 euro”, a spus cineva.

„De Paşte, o masă in patru cu feluri principale, băuturi, cafea, două antreuri si desertul din partea casei 60 de euro”, a povestit altcineva. „Depinde ce mâncaţi, ce beţi. Peşte, carne... La tavernă, dacă mâncaţi carne( frigărui, pui, porc) şi salată, suc, vin, cam 15 euro de persoană. Peştele este puţin mai scump”, a fost o altă opinie.

„10-13 euro media de persoană, cam acolo se învârte preţul, sunt şi excepţii bineînţeles şi în plus şi în minus”, a adăugat un membru al forumului, iar altcineva a venit cu un sfat: „Dacă mergeţi la restaurantele din frontul cel mai îndepărtat de plajă, acolo unde este plin de greci, preţurile sunt rezonabile! Nu ştiu ce înseamnă o masă de patru persoane? Pâinea şi ardeiul iute sunt destul de scumpe! Dacă nu mâncaţi pâine şi nu doriţi nici apă, pentru că o să consumaţi alte tipuri de băuturi, le refuzaţi din start pentru că le veţi găsi pe nota de plată.”

Vă mai recomandăm şi:

Preţurile i-au luat prin surprindere pe primii turişti români din Grecia. La ce să se aştepte cei care îi vor urma

Proiect unic în România şi sud-estul Europei, de 200 de milioane de euro. Va salva vieţile a zeci de mii de români

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite