Cum să ai mai mulţi spectatori în poză la un eveniment? Îi clonezi în Photoshop. Organizatorii: „A fost o glumă“

Cum să ai
mai mulţi spectatori în poză la un eveniment? Îi clonezi în Photoshop. Organizatorii: „A fost o glumă“

Imaginea de pe pagina Diesel Events cu spectatorii clonaţi   FOTO: printscreen spi-oana.org

Imagini cu spectatori clonaţi într-o sală de spectacole din Cluj a devenit virală în mediul online. Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook a Diesel Events, organizatorii primei ediţii a Cluj International Jazz Festival. O bloggeriţă a sesizat că într-o imagine mai multe chipuri se repetă de mai multe ori. Organizatorul susţine că imaginea a ajuns din greşeală pe Facebook şi că totul a pornit de la o glumă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Publicul din pozele de la Diesel Events din cadrul Cluj International Jazz Festival cam dă cu plus. Cu plus mult. Cu plus de clone. Poate că la Cluj s-a descoperit clonarea. Poate că au mers doar gemeni identici la concert. Poate că avem (încă) o dovadă că sponsorii nu sunt atenţi la ce poze ajung pe la ei ca dovadă de: aici sunt banii dumneavoastră. Poate că mă bucur că n-am fost”, a scris spi-oana.org pe blogul său, care a şi făcut print screen la imaginea prelucrată în Photoshop înainte ca aceasta să fie ştearsă de pe pagina de Facebook a Diesel Events.

Mircea Buteanu, organizatorul şi sponsorul evenimentului, a declarat că totul a pornit dintr-o glumă. Acesta a mai spus că acea imagine a fost făcută într-o zonă unde erau doar invitaţii săi, iar cineva a vrut să-i facă o glumă şi să-i arate cât de mulţi prieteni are. „Imaginea a ajuns din greşeală pe Facebook. A fost o scăpare, o glumă. Ne asumăm greşeala“, a spus Buteanu, pentru „Adevărul“.

Prima ediţie a Cluj International Jazz Festival a avut loc în weekend la Casa de Cultură a Studenţilor. Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet şi James Blood Ulmer au concertat la Cluj, în cadrul evenimentului.

La câteva ore de la apariţia pozei, imaginea a devenit virală, iar internauţii au prelucrat, şi ei, imaginea în Photoshop. Un exemplu, preluat de pagina de Facebook a unui utilizator, cu acordul său, mai jos:

Mai puteţi citi:

Călătorie în lumea jazz-ului. Pentru trei zile, Clujul devine capitala muzicii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările